Pump din Cykelklub-forløb gav cykelklub ny energi og nye medlemmer

For Grindsted Cykel Motion var det en øjenåbner at lære om medlemmernes motivation. Det har rustet klubben til at tage endnu bedre imod nye medlemmer.

Pump din Cykelklub-forløbet har givet Grindsted Cykel Motion værktøjer og viden til at tage endnu bedre imod nye medlemmer. Foto: Privatfoto

20 nye medlemmer og en helt ny forståelse af, hvad der motiverer det enkelte medlem til at træne og være en del af klubben. Det er bundlinjen for Grindsted Cykel Motion, der i foråret har været en del af DGI Cyklings forløb ’Pump din Cykelklub’. Klubben brugte en del af de gratis konsulenttimer i forløbet på en introaften til GO!-begreberne, der handler om at forstå, hvad der motiverer det enkelte medlem.

"Det var for at skabe en bevidsthed hos klubbens kaptajner om, hvad medlemmerne kommer for. Nogle kommer for at have det sjovt, for det sociale. Andre kommer måske for at komme i bedre form eller blive sundere. Og det, der motiverer én selv, ikke nødvendigvis det, der motiverer andre," siger formand René Vahlberg.

Pump din Cykelklub

DGI Cykling lancerede ved indgangen til 2023 Pump din Cykelklub-forløbene, der giver hjælp og vejledning til DGIs cykelklubber, så det bliver endnu sjovere at cykle sammen.

Knap 70 klubber og cykelfællesskaber landet over fik positivt tilsagn om at komme med i forløbene, der gennemføres i samarbejde med klubberne i løbet af 2023.

Vis mere Vis mindre

Klubben har i mange år arrangeret motionsløbet Sydbank Stjernetour de Grindsted, der finder sted første lørdag i maj. Som optakt til løbet arrangerer klubben for-træning, og i år gjorde klubben en markedsføringsindsats i både ugeavis og hjemmeside.

"Det har gjort, at vi har fået 20 nye medlemmer – og ikke kun begyndere. Nogle har cyklet selv i flere år, og flere er faktisk kommet videre på andre hold, fordi de er blevet grebet af det. Så det har været rigtig positivt," siger René Vahlberg.

Altid nogen at cykle med

Grindsted Cykelmotion har også etableret et fast begynderhold, der kører med klubbens veteranhold. Det sikrer en god velkomst, for så er der altid nogen at cykle med.

"Vi har fået en fast procedure til at sikre en god velkomst. Så vi sørger for at holde fast i nye medlemmer. At kaptajnerne sørger for en ordentlig præsentation til hele holdet. Og andre sørger for, at nye kommer med ind i klubhuset og får en vand eller en sodavand efter træning. Feedbacken har været rigtig god fra de nye medlemmer, de har sagt, at de føler sig taget godt imod og budt indenfor. Det er helt sikkert, at Pump din Cykelklub-forløbet har hjulpet i den henseende," siger René Vahlberg.

Med de 20 nye medlemmer er Grindsted Cykel Motion oppe på godt 160 medlemmer. Heraf er cirka 30 uddannede kaptajner, og derfor har klubben hold med gennemsnitsfart fra 22 km/t til 34 km/t. Medlemsfremgangen gør også, at klubben nu har fået mod på mere.

"Næste step bliver måske et arrangement med lånecykler, hvor man kan komme og prøve at cykle med os for en dag," siger René Vahlberg.