Hometrainere og e-cykling

Cykling på hometrainere har udviklet sig voldsomt de senere år, og hvor det tidligere mest blev brugt som et alternativ til den sure vintertræning, er det i dag en seriøs e-sport for både motionister og professionelle.

Det er et fåtal, der synes det er sjovt at træne på kolde og regnvåde vinterveje. Derfor har mange cykelmotionister ofte placeret cyklen i en hometrainer for at holde formen ved lige vinteren over.

I dag er den teknologiske udvikling nået så langt, at du via simulatorprogrammer som Bkool og Zwift kan træne virtuelt med dine holdkammerater fra cykelklubben eller dyste mod dine venner op ad berømte Tour de France-stigninger hjemme foran en skærm, i stuen, i kontoret eller i garagen.

e-cykling vinder frem

Udviklingen indenfor e-cykling er med andre ord eksploderet, og for nylig blev e-cykling anerkendt som en selvstændig disciplin under Danmarks Cykle Union, og DCU vil afholde DM i disciplinen i 2020. Samtidig har DCU og DGI i efteråret 2019 optaget den første forening inden for e-cykling, eCykle Klub Danmark. Flere andre klubber er på vej, og dermed har du mulighed for at dyrke e-sport, der for alvor giver sved på panden.

Her på siden har vi samlet alt vores indhold om e-cykling og hometrainere. Og hvem ved, måske bliver du selv inspireret til at prøve kræfter med Alpe d'Huez hjemme i din egen stue.