Populære hometrainere giver effektiv træning og fedt fællesskab

Den virtuelle verden har givet hometrainere medvind i de kolde måneder. Det er både god og effektiv træning - og det behøver langt fra være en individuel aktivitet.

Der er tre kilometer til toppen af Alpe d’Huez. De mange hårnålesving har efterhånden sat deres aftryk. Benene gør nas, men smilet er alligevel stort. Det er nemlig ret fedt at klatre op ad det legendariske bjerg på sin cykel hjemme i stuen.

Og det er der mange cykelmotionister, der gør. I både høje bjerge og på vante ruter får de god motion og fællesskab ud af hometrainere, der med video, live-events og online netværk gør den indendørs cykleoplevelse endnu bedre.

”Der sker virkelig noget på det her område lige nu. Den virtuelle oplevelse på hometrainere betyder, at rigtig mange af dem, jeg snakker med i cykelmiljøet, har taget det til sig og synes, det er fedt,” siger Magnus Korsgaard, der er idrætskonsulent i DGI og løbsleder for DGI Hærvejsløbet.

Et stort fællesskab

Hometrainere

Leder du efter en fed virtuel oplevelse på en hometrainer, har du flere muligheder, blandt andre:

BKOOL

Zwift

VirtuPro

Tacx

I de kolde vintermåneder kan det være sværere at samles på landevejene med sin forening eller klub, men med hometrainere kan I holde fællesskabet ved lige. Der er også online fællesskaber, blandt andet på Facebook, hvor næsten 6.000 danskere er en del af hometrainer-gruppen ”BKOOL – Dansk brugergruppe”. Her er Morten Bundgaard ordstyrer.

”Der kommer flere og flere til hele tiden. Det sociale og interaktive betyder rigtig meget. Det er noget andet end tidligere, hvor man måske sad selv og stirrede ind i en væg på sin hometrainer,” siger Morten Bundgaard.

”Ud over det sociale og fællesskabet er det også fleksibel og effektiv træning på mange forskellige ruter. Det er en god måde at holde sig i gang på, inden du skal ud på de rigtige landeveje igen. Og det er også et godt alternativ, hvis vejr eller forpligtelser betyder, du ikke kan komme ud,” siger Morten Bundgaard.

Sådan kommer du i gang

Ifølge René Vinther Olsen, der er konsulent i DGI Cykling, er det nemt at komme i gang, det kræver dog selvfølgelig en investering i en hometrainer.

"De fås i mange varianter, og du kan få en ny fra cirka 3000 kroner. Du skal bruge din landevejscykel eller MTB og for at få den virtuelle oplevelse med, skal du bruge en computer med en god internetforbindelse," siger han.

Se mere om, hvordan træningen med hometrainere foregår for både begyndere og øvede i videoerne her i artiklen.