Nyt floorballstævne favner nye og garvede spillere: Holdene væltede ind

Mere end 140 deltagere fordelt på 30 hold deltog søndag den 20. januar 2019 i Sydøstjyllands første floorballstævne, BDFL Floorballcup. Initiativet kom fra en lokal spiller fra SFK Horsens.

Spillere gør klar til face-off inden kampstart. Foto: Emma Frandsen

Martin Monsrud spiller til daglig floorball i Sønderbro Floorball Klub Horsens, hvor han dyrker sin store interesse for idrætten. Det var også den, der gav ham lysten til at arrangere et lokalt floorballstævne med plads til både nye og garvede hold.  

”Når man ser andre spille, finder man ud af, hvilket niveau man selv har. Mange finder ud af, at de faktisk er rigtig gode til floorball. Og så er der bare god stemning her,” siger Martin Monsrud, formand for SFK Horsens.

Stævnet blev en stor succes med en blanding af nye og øvede spillere. Den store tilslutning giver yderligere anledning til kommende stævner inden for Bevæg dig for livet – Floorball.

Hold bruger stævner til at blive taktisk stærkere

Det er en stor fordel for et hold at deltage i stævner, fordi det giver nogle oplevelser og udfordringer, der ikke opstår til træning. Det gør både holdet og den enkelte spiller taktisk stærkere, fordi man bliver opmærksom på sin rolle i samspillet.

”Vi er et nystartet hold, og der var mange små ting, vi ikke vidste, før vi kom. Vi lærer tips og tricks fra de andre, og som hold bliver vi også bare bedre til at læse hinanden og til at finde ud af, hvem der er god til hvad. Vi kan mærke, at vi lærer meget af stævnet her,” siger Sarah Trier, Egå/Risskov Floorball.

Spillerne fra Egå/Risskov Floorball startede med at dyrke Motionsfloorball i september 2018. BDFL Floorballcup var dermed holdets første stævne – og det har ikke kun styrket taktikken, men også det sociale sammenhold. Derfor er holdet opsat på at stille med endnu flere spillere næste gang.   

Kollegaer bruger floorballstævne til at dyrke fællesskabet

BDFL Floorballcup favnede alle deltagere uanset erfaring. Der var derfor også mulighed for at stille op, selvom man ikke dyrkede floorball til hverdag. Det gjorde kollegaer fra Hedensted Skole brug af, da de stillede op i begynderrækken under navnet DJ Alligator.

”Det giver helt vildt meget kollegialt, og vi har også allerede snakket om, at vi skal af sted igen. Det er fællesskabet, og dét at komme ud at lave noget andet, som er værdien i det,” siger Thomas Bang Larsen, spiller for DJ Alligator.

Thomas Bang Larsen og kollegaerne havde ikke særlig erfaring med at svinge staven. De blev derfor udfordret på teknik og hurtighed af de andre hold, hvilket gav dem et godt afsæt til at give den ekstra gas på banen.

Hos Bevæg dig for livet – Floorball glæder vi os til at byde holdene velkommen igen til næste BDFL Floorballcup.