5 tips til aktivering af din hund

Alle hunderacer er skabt til at røre sig og til at bruge hovedet. Få her 5 tips til, hvordan du kan aktivere din hund både fysisk og mentalt.

Din hund elsker det, og I kan begynde allerede fra dag et. En god start er at lade din hund søge efter ”guffer”. Det giver god grobund for den kommende træning, og indlæringsmæssigt får I meget forærende.

Læs også: Nosework – stik snuden frem

Alle hunderacer har glæde af aktiveringen, og de 5 tips kan bruges til alle aldre. De kan også bruges som aktivering i en skades- og genoptræningsperiode af din hund. Øvelserne kan trænes både inde og ude. Eller fx når I er på ferie og ikke har de vante omgivelser at træne i. Brug, hvad du har ved hånden, og vær kreativ.

Din belønning skal falde inden for de første 10-20 sekunder efter, din hund har lavet den øvelse, du ønskede. Hvis interessen ikke er der, så prøv med en anden øvelse. Kør lidt på ad gangen. Beløn fx for dele af øvelsen, og byg så på. Har I lyst til at føre det videre, kan mange af nedenstående tips også bruges til Rally træning.

Ingen hund er skabt til at være sofapude - de skal ud og røre sig

Anette West – hundetræner

Særligt for hundehvalpe

Hvalpe er altid interesseret i mad, så start med nogle af de øvelser, hvor du nemt kan give en belønning i form af mad. Start med korte træningsintervaller. To minutter ad gangen er tilpas og så en pause. Hvis din hund gaber eller slikker sig om munden, kan det være et tegn på, at den er træt og har brug for en pause. Sæt dig på gulvet med hvalpen i stedet for at bukke dig ind over. På den måde føler den sig ikke truet.

Læs også: Video: Så vigtigt er dit kropssprog

De 5 tips er et godt supplement til hvalpetræningen. Men det er også vigtigt at komme afsted til hvalpetræning eller unghundetræning i en forening. Det socialiserer nemlig din hund på flere områder end din egen aktivering af din hund hjemme.

At komme afsted til hundetræning vænner din hund til at være sammen med andre hunde. Den lærer også at færdes blandt nye mennesker, på nye steder, at køre i bil og at forholde sig til nye dufte. Du kan se her, hvor der er en forening i nærheden af dig.