DGI Krolf på besøg i Go’ morgen Danmark

Fire krolfspillere fra Villersø Krolfklub var lørdag morgen på besøg i Go’ morgen Danmark for at fortælle om, hvorfor krolf er populært.

Go' morgen Danmark-vært Mikkel Kryger tog lørdag morgen udfordringen op mod Villersø Krolfklub.

”Jeg har set bedre krolfbaner.”

Meldingen fra formand for DGI Krolf og Villersø Krolfklub, Grethe Bjerre, var klar. Tivolis interimistiske krolfbane var ikke Danmarks bedste lørdag morgen, men mindre kan også gøre det. Krolf handler nemlig ikke om den perfekte bane, men mere om hyggesnakken under spillet og den hjemmebagte kage efter (når restriktionerne tillader det).

Med andre ord: Det sociale element er dét, som har kridtet banen op hos 50 nye krolfklubber i lidt over tre år, som Grethe Bjerre stolt proklamerede.

Kryger begejstret over spil og samtale

Karin og Lars Olsen samt Hans Bjerre fra Villersø Krolfklub ved Grenaa dystede mod Go’ morgen Danmark-vært Mikkel Kryger, mens Grethe Bjerre kommenterede livligt.

”Det er hyggeligt at kunne gå sammen og have en samtale, mens man spiller,” konstaterede Mikkel Kryger, som viste fine krolfevner på hjemmebanen i København.

De fire krolfspillere fra Djursland havde taget den lange tur til hovedstaden for at fortælle passioneret omkring krolf, hvorfor det er populært, og hvordan man spiller det.

DGI Krolf på besøg i Go' morgen Danmark (6).png

Simpelt, sjovt og attraktivt for ældre

Flere af spillerne fra Villersø Krolfklub slog fast, at spillet er simpelt, socialt og nemt at gå til. Mange ældre mennesker ser derfor et stort lys i spillet.

"Krolf er enkelt og let at have med at gøre. Spillet rammer nogle ældre mennesker, som har et behov for at komme ud at røre sig og tanke op på den sociale konto," påpegede Grethe Bjerre.

DGI Krolf på besøg i Go' morgen Danmark (4).png

De mange krolfklubber omfavner mange enlige ældre i klubberne.

"Vi er mange ældre mennesker. Vi har mange enlige i klubberne, og de glæder sig til klubaftener, hvor de kan være sammen med en stor gruppe andre mennesker og sidde at hygge sig," pointerede Lars Olsen. 

Se indslaget om DGI Krolf her - kræver TV2 Play-abonnement.