Endnu en fantastisk krolfsæson er ved at finde sin afslutning

Efteråret banker på døren og krolfsæsonen 2019 går efterhånden på hæld. Vi ser lidt nærmere på den sæson, der netop er gået, og kigger frem mod foråret 2020, hvor køller og kugler igen skal luftes.

De mange tilbud fra DGI Krolf giver et stort antal seniorer mulighed for at indgå fællesskaber og venskaber på tværs af alder og geografi, mens de får motion, frisk luft og konkurrence under åben himmel. Foto: Amalie Bugge

DGI Krolf kan kigge tilbage på en sæson, der på alle mulige måder har sat rekord. Træffene har trukket intet mindre end 2.314 deltagere over 126 timer, hvis man lægger deltagerantallet sammen for de 21 træf á seks timer, der er blevet afviklet henover sæsonen i samarbejde med klubberne.

”Det, jeg er allermest glad for i sæsonen, er den store tilslutning, vi har haft til vores arrangementer. Det er ganske unikt, at vi næsten hver gang kan tiltrække 120 deltagere og have venteliste. Hvad skulle alle de mennesker have brugt tid på, hvis de ikke kunne spille krolf? Og så skal klubberne have stor anerkendelse og tak for at ville være med til at lave arrangementerne. Uden klubberne, ingen krolf,” udtaler Grethe Bjerre, formand for DGI Krolf.

Ud over træffene kommer også Tysklandsturen til Rügen i sommerferien, som trak 50 deltagere, samt Holdturneringen, Østjyske Mesterskaber for både par og individuelt, Landsmesterskaberne for hold, Supertræffet og aktivitetsmødet, der afholdes i slutningen af oktober, og traditionelt trækker omkring 60 engagerede deltagere fra klubberne.

Passionen for krolf driver værket

Hvad de færreste måske tænker over er, at der går utrolig meget planlægning, administration og kommunikation ind i planlægningen af en sæson. Heldigvis DGI Krolf har en lille gruppe af meget engagerede frivillige med Grethe Bjerre i spidsen, der med fast hånd driver krolf frem over hele landet. Men hvad driver dem?

”Jeg bliver helt utroligt glad, når jeg oplever alle de glade mennesker. Krolf er blevet en platform for nye fællesskaber og venskaber blandt vores deltagere, når de mødes på kryds og tværs. Og så er det fantastisk at se de frivillige ude i klubberne arbejde med at etablere en ny klub, udvikle deres bane eller få flere til at spille. De går virkelig op i det,” fortæller Grethe Bjerre.

Det er ingen underdrivelse at sige, at hun selv og resten af udvalget også selv går op i det. Personligt bruger Grethe Bjerre i snit 30 timer om ugen på krolf, når sæsonen kører fra april til oktober. De tre andre fra udvalget bruger i hvert fald mellem 5-10 timer ugentligt.

”Tiden løber stærkt. Vi tager imod tilmeldinger, svarer på spørgsmål, deltager i møder, afholder arrangementer, køber præmier, koordinerer med busselskaber. Alt muligt. Men det er det hele værd, og der er ingen af os, der bare vil sidde hjemme og kigge. Vi har en stor passion for krolf,” påpeger Grethe Bjerre.

Sæson 2020 byder blandt andet på aftentræf

Selvom sæson 2019 endnu ikke er helt afsluttet, kigger DGI Krolf allerede så småt frem mod næste sæson, hvor der igen er masser at glæde sig til.

”Vi sætter ikke så mange nye ting i gang, fordi vi simpelthen ikke har plads til flere arrangementer, men vi begynder at prøve med aftenarrangementer, hvor vi eksempelvis afholder et træf fra kl. 17-21. På den måde kan folk få noget ud af dagen, og vi kan få nogle af dem med, som stadig arbejder. Så kan det også være, at vi kan lave noget om dagen inden. Så bliver der jo lidt mere plads at gøre med,” siger Grethe Bjerre.

Hun nævner også Tysklandsturen til Bad Hindelang som et højdepunkt den kommende sæson for mange af krolfspillerne. Under alle omstændigheder kommer den nye sæson til at byde på mindst ligeså megen glæde, fællesskab og spændende dysteri som den sæson, der nu er ved at finde sin afslutning.