Faxe sætter fokus på bevægelse hos de små

Der er sat leg og bevægelse på skemaet i Faxe Kommune, hvor al-le 46 kommunale dagplejere bliver DGI-certificeret

"Det skaber glæde og iver hos børnene. De får større kropsbevidsthed og bliver støttet i deres motoriske udvikling, hvilket stimulerer børnenes sproglige og sociale kompetencer," fortæller Laila Hertil Gunthel, som er områdeleder for dagplejen i Faxe Kommune.

DGI-certificeringen af dagplejerne sker som led i en større satsning, hvor en del af Faxe Kommune gennem flere år har samarbejdet tæt med DGI om at udvikle koncepter og undervise både personale i børnehaveklasser, børnehaver, vuggestuer og SFO. Nu er turen så kommet til dagplejen.

Fokus på børnenes motoriske udvikling

"Det er meget anvendeligt og med udgangspunkt i dagplejernes hverdag med børnene. Dagplejerne får på den måde en langt større faglig bevidsthed omkring børnenes motoriske udvikling og bevægelse," lyder det fra Laila Hertil Gunthel om den undervisning, som dagplejerne modtager fra DGI's konsulenter.

Pia Nymark er én af de kommunale dagplejere, som er på kursus i Faxe for tiden. Hun er glad for at blive DGI-certificeret, da det giver inspiration til nye lege med børnene og på den måde gør hendes arbejde både lettere og sjovere.

"Jeg er blevet mere bevidst om, hvad jeg gør nu, og jeg er blevet bedre til at sætte aktiviteter igang med børnene," fortæller Pia Nymark, der har været kommunal dagplejer i snart 9 år.

Lærerigt og sjovt på samme tid

Laila Hertil Gunthels råd til andre kommuner, der ligeledes ønsker at sætte fokus på leg og bevægelse hos de små, er at søge den kommunale kompetence fond og så ellers komme i gang.

"Spring ud i det. DGI’s folk er dygtige undervisere og gode til at motivere. Det er givende for både børn og voksne. Vi kan være med alle sammen og have det sjovt på en lærerig måde," siger hun.