Guide: Få varme petanquehænder uden brug af handsker

Varm påklædning er et must, når petanquespillere landet over dyster på de kolde baner.

Garvede petanquespillere holder sig sjældent tilbage i vinterperioden. Til gengæld sørger de for at have det udstyr, som sikrer både varme i hænderne og god føling med kuglerne.

Nogle petanqueentusiaster vælger at bruge handsker til at holde hænderne varme, når vinterperioden er over os. Dette kan der dog være flere problemer i. Især, hvis du gerne vil sikre både udvikling og resultater året rundt.

Rune Risgaard, som er tidligere spiller på det danske landshold i petanque, er ikke i tvivl om, hvordan han bedste sikrer varme hænder og dermed god føling med kuglerne; han benytter sig af en håndvarmer. Et lille hjælpemiddel, som giver varme og funktionsdygtige hænder, så han er klar til præcise og sikre kast under hele kampen.

Håndvarmeren har han i sin lomme under hele træningen eller kampen. I denne periode er den konstant varm, og kan derfor hjælpe ham med at præstere sit ypperste ved hvert eneste skud. Det lille hjælpemiddel er lavet af metal. Vælger du den store udgave, kan du regne med at have varme hænder i godt 12 timer ved en enkelt optankning af lightergas.

Når jeg spiller med handsker, har jeg ikke den optimale føling med kuglerne, og der skal ikke meget til, før mit spil ikke fungerer

Rune Risgaard

Derfor er håndvarmeren uundværlig

Spørger du Rune Risgaard, er håndvarmeren hans vigtigste redskab, når han spiller petanque om vinteren. Dels fordi han har konstant adgang til en varmekilde og ikke mindst fordi han slipper for at skulle spille med handsker.

”Når jeg spiller med handsker, har jeg ikke den optimale føling med kuglerne, og der skal ikke meget til, før mit spil ikke fungerer,” lyder det fra den garvede spiller.

Kort og godt om håndvarmere

  • En håndvarmer kan fås til godt 200 kr. og til godt 20 kr. for éngangsversioner.
  • En håndvarmer kan normalt holder varme i 6-12 timer, mens en éngangsudgave holder knap så længe.

Og lige netop i petanque er det altafgørende at have varme hænder med god bevægelighed. Selv den mindste fastlåsthed kan have stor betydning for skuddet, der kan afgøre kampen. Netop derfor er Rune Risgaard ikke i tvivl om, at han på det varmeste kan anbefale det lille hjælpemiddel.

Den lille ting, der gør den store forskel

”Det er en lille investering, der virkelig kan optimere petanquespillet og så selvfølgelig gøre det mere behageligt at spille om vinteren.”

Er du ikke villig til at investere i en håndvarmer, kan en varm kop kaffe eller the, være et udmærket alternativ. ”Men så holder varmen altså kun så længe, der er noget i koppen”, lyder det smilende fra Rune Risgaard.

Når Rune Risgaard ikke spiller på grusbanen, er han ansat som idrætskonsulent i DGI Sydøstjylland.