Fem tips til petanque om vinteren

Dagene er korte, våde og kolde i disse måneder. Men det betyder ikke, at det ikke er vejr til et slag petanque.

Det kan være helt andre ting, du skal tænke på, når du spiller petanque i vinterperioden modsat om sommeren. Eksempelvis kan påklædning og forberedelse inden kampen spille en afgørende rolle, når du træder ind på den frosne petanquebane.

Her får du fem tips til, hvordan du forbereder dig bedst på at spille petanque i vinterperioden. På den måde er du sikker på at komme igennem kampen tørskoet, varm og med de bedste vilkår for at blive dagens vinder.

1. Sørg for at have spist et solidt måltid hjemmefra
På den måde er kroppen fuld af energi, når du skal i gang med kampen og din koncentrationsevne er helt i top.

2. Husk varmt fodtøj
Iklæder du dig varme støvler og et par ekstra sokker, sikrer du, at du ikke bliver kold nedefra og skal stoppe kampen, fordi du fryser.

3. Hold hænderne varme
Der er ikke noget værre end at fryse hænderne, så du mister kontrollen med kuglerne. Med et par varme vanter, Kan du holde hænderne varme imellem kastene. Det kan også være en god ide at investere i en håndvarmer.

4. Medbring drikkevarer
Sørg for at have væske med til kampen. Både en flaske kold vand men måske også en termokande med varm kaffe eller lignende.

5. Husk rigtig påklædning
Vejret kan være drilsk, når man spiller i vintermånederne, og har du ikke den rigtige påklædning på, kan det påvirke dit spil og gøre dig ukoncentreret. Sørg derfor for at have vand- og vindtæt tøj på, som er åndbart. Det er også en god idé at have et sæt undertøj (f.eks. skiundertøj) på, som er svedtransporterende.  

Har du taget dig disse fem forholdsregler, er du godt klædt på til en god petanquematch i sneen. Rigtig god fornøjelse med spillet.