Nyt onlinekursus til skydelederprøven ligger klar

1. juli 2019 skal der være en skydeleder tilstede i forbindelse med al skydning på skydebaner i Danmark, og med det nye Skydeledelsens Onlinekursus kan du få vejledning til at bestå skydelederprøven.

Det nye onlinekursus må ikke forveksles med skydelederprøven, der skal bestås for at virke som skydeleder fra 1. juli 2019. Onlinekurset kan med fordel tages forud for onlineprøven eller som løbende opsamling for frivillige med ansvaret for sikkerheden i landets skytteforeninger.

Nu kan du få styr på opgaver og ansvarsområder for skydelederen, banekommandøren og standpladshjælperen med det helt nye Skydeledelsens Onlinekursus. Gennem video, billeder og små quizzer skabes interaktiv læring om et af sikkerhedsbestemmelsernes mest centrale kapitler, kapitel 3, der er relevant for alle frivillige, der fremover skal stå med ansvaret for sikkerheden i landets riffel- og pistolforeninger. 

Læs også: Skydelederuddannelse kom godt fra start

Målgruppen er alle, der vil vide mere om ansvarsområderne for skydelederen, banekommandøren og standpladshjælperen i foreninger, der skyder riffel og pistol.

Kurset findes på DIFs portal Idrættens E-læring, samme sted som skydelederprøven. Har du allerede oprettet en bruger, f.eks. for at tage skydelederprøven, skal du logge ind med samme brugernavn og mail.

Sådan gør du

Gå ind på Idrættens E-læring ved at trykke på dette link: https://ie.dif.dk/ng/core-ng/#/login

  • NY BRUGER? Tryk TILMELD bruger, udfyld felterne og vælg skydning på listen
  • ALLEREDE BRUGER? Log ind på siden med dit brugernavn (Brugernavn = E-mail) og din selvvalgte adgangskode. Har du glemt din kode, kan du få en ny.
  • Efter log ind: Vælg Webshop i toppen og derefter Skydning fra menuen til venstre
  • Vælg ”Skydeledelsen onlinekursus” – God fornøjelse!

Vis mere Vis mindre

Supplement til onlineprøven

Det nye onlinekursus må ikke forveksles med skydelederprøven, der skal bestås for at virke som skydeleder fra 1. juli 2019. Onlinekurset kan med fordel tages forud for onlineprøven eller som løbende opsamling for frivillige med ansvaret for sikkerheden i landets skytteforeninger.

Skydeledelsens onlinekursus har hverken prøve eller diplom, der er tale om en nem og tilgængelig måde at få genopfrisket de vigtige sikkerhedsregler. E-læring er fleksibelt, du kan tage kurset hjemme bag skærmen, når du har lyst eller i klubhuset sammen med andre frivillige i din skytteforening. Kurset tager cirka 20 minutter.

Flot modtagelse af e-læring

Skydelederprøven har fået en meget flot modtagelse af landets skytteforeninger og de mange ildsjæle med ansvaret for opretholdelse af den fortsat høje sikkerhed i skydesporten. På fem måneder har 3.600 foreløbig bestået onlineprøven, og yderligere 1.400 er oprettede på e-læringsplatformen. Det svarer til én ny skydeleder hver eneste time hele døgnet, siden prøven kom online i slutningen af januar.

E-læring bliver en del af fremtidens uddannelsesmuligheder for landets skytter og frivillige, og endnu flere onlinekurser forventes at blive udviklet i de kommende år. Og takket være økonomisk støtte fra DIF er det fortsat muligt at tilbyde gratis E-læring.

Skydelederuddannelsen tilbyder også et klassisk fremmødekursus, der ligeledes har fået en meget flot modtagelse. Den tre timer lange uddannelse har været afholdt over hele landet med i alt mere end 600 deltagere, hvilket gør den nye sikkerhedsuddannelse til skytteorganisationernes mest populære fremmødeuddannelse. En stor tak til de 32 undervisere, der har afholdt kurset med alt fra seks til 28 deltagere.