Placerer du fingeren rigtigt, når du skyder?

Har du styr på det bløde, hårde og efter-aftrækket? Tjek det her, og få et par øvelser oveni til at træne aftrækket.

Illustrationen til venstre viser en korrekt placering af fingeren under aftrækket. Billede til højre er forkert.

Måske har du fuldstændig styr på, hvordan du placerer fingeren korrekt, når du står på skydebanen og skal trykke dit våben af. Men har du både styr på det bløde aftræk, det hårde aftræk og efteraftrækket? Det har du mulighed for at tjekke nu.

Det optimale sted for placering af fingeren er, så aftrækkeren er på blommen af fingeren, midt på det yderste led, da fingeren dér har en god føling med aftrækkeren.

Skydekonsulent Gitte Vinther giver dig her et par gode fif til, hvordan du placerer fingeren korrekt hver gang. Du får også en konkret træningsøvelse, du kan bruge til at træne aftrækket, så det kommer til at sidde lige i skabet.

Rådene kan du bruge, uanset om du er riffel-eller pistolskytte, træner eller udøver.

Det bløde aftræk

Når skytten ser igennem sit sigtemiddel, flyttes fingeren ind på aftrækkeren, og der tages det bløde aftræk. Det bløde aftræk skal tages roligt og kontrolleret.

Det hårde aftræk

Når skytten har taget det bløde aftræk og centreret skiven i sigtemidlerne, klemmes der rolig og kontrolleret på aftrækkeren, indtil skuddet går af.

Efteraftræk

Efter skuddet er gået af, fortsætter skytten med at holde presset på aftrækket, indtil der er gået tre sekunder, og våbnets rekyl har bevæget sig tilbage på skiven. 

Sådan træner du aftrækket på banen?

Vil du som træner gerne have dine skytter til at træne aftrækket, når de står på banen og skal til at skyde, kan du prøve at give skytten et fokuspunkt af gangen. Punkterne kan du også bruge, hvis du bare selv er nede og skyde.

Skyd 3 x 5 skud, hvor du skifter fokus.

  1. Fokus på at ligge fingeren det samme sted på aftrækkeren
  2. Fokus på at tage det bløde aftræk kontrolleret og klemme skuddet af
  3. Fokus på efteraftrækket

Husk efter hvert skud at holde fingeren på aftrækket, til våbnet står stille.

Har du forslag eller ønsker til inspiration til øvelser, så skriv til gitte.vinther@dgi.dk eller anders.korsager.nielsen@dgi.dk