Guide til udstyr til svømning i åbent vand

Her giver vi dig en introduktion til det mest nødvendige udstyr, når du skal ud at svømme i det åbne hav.

Våddragt, havtaske, svømmebriller og hætte er basisudstyr for en åbent vand-svømmer. Foto: Bent Nielsen

Når det kommer til åbent vand svømning, er der ikke nogen tvivl om, at du har brug for lidt mere udstyr, end indendørs i en svømmehal.

Det danske klima er nu engang sådan, at vandtemperaturen meget sjældent når et leje, hvor du ikke har brug for en våddragt. Din stort anlagte svømmetur i det fri kan nemlig hurtigt blive kort, hvis du kæmper med at holde varmen.

Sikkerhedsmæssigt er du som åbent vand-svømmer overraskende usynlig overfor store sejl- og speedbåde. Det er du for din egen skyld nødt til at være bevidst om og tænke over, hvordan du gør dig mere synlig for omgivelserne.

Med andre ord - vil du være helt klar til en svømmetur i åbent vand eller et kommende triatlonstævne, er du nødt til at overveje dit udstyr.

Herunder forsøger vi at hjælpe dig på vej til at navigere i det mest basale åbent vand-udstyr.

Skribenten bag guiden

Daniel Johannesen har gennem hele livet været omgivet af og haft en passion for svømning.

Han begyndte som 3-årig til babysvømning og har svømmet 8 år på eliteplan i Horsens Svømmeklub - heraf de sidste 3 år på klubbens førstehold med 7 til 8 ugentlige svømmetræninger.

I dag svømmer han på motionsplan. I stedet for konkurrencesvømningen driver Daniel Johannesen svømmeshoppen Watery.dk, som sælger et stort udvalg af badetøj og udstyr kun til svømmere.

Med baggrund i den erfaring er denne guide udarbejdet.

Vis mere Vis mindre