Jytte om sin første mini-tri: Vil opfordre alle til at prøve

DGI 1-2-tri er triatlon-stævner, hvor alle kan være med. Jytte Ravn Clausen prøvede sidste år kræfter med tri-disciplinen for første gang, og hun var ikke i tvivl om, at hun skulle melde sig til igen i år.

Jytte Ravn Clausen på sin løbetur til DGI 1-2-tri i Vejle Foto: Bent Nielsen

Skal du kunne svømme crawl? Er tiden vigtig? Skal du være i god form? Skal du have en racercykel? Skal du have prøvet triatlon før? Er der mon nogen, der ser skævt til dig?

Svaret på alle spørgsmål er et klart ”nej”.

For at deltage i DGI 1-2-tri skal du have lysten til at prøve noget nyt og være klar på et få en sjov eftermiddag med god motion.

Vi blev enige om sidste år, at det skal prøves igen, fordi det var så fedt.

Jytte Ravn Clausen, deltager i DGI 1-2-tri

Vil opfordre andre til at springe ud i det

Jytte Ravn Clausen deltog sidste år i sit første triatlon-stævne, der samtidig var det første DGI 1-2-tri-stævne. Både stævnet i Vejle og Jyttes deltagelse var en succes, så derfor gentages begge dele i år.

”Det var sjovt at prøve noget andet, og alle kan være med til sådan et stævne,” siger 56-åriger Jytte Ravn Clausen, der normalt er aktiv løber i Christianfeld Løbeklub.

”Jeg svømmede kun brystsvømning, for skulle jeg svømme crawl ville jeg drukne efter fem meter. Men der var plads til alle og ingen, der pegede fingre. Der var flere til stævnet, der aldrig havde prøvet det før. ”

3 gode grund til at deltage

Jytte Ravn Clausen nævner flere ting, der gjorde det til en god oplevelse at deltage i DGI 1-2-tri. Her tre af dem:

  • Plads til alle, og ingen peger fingre
  • Flinke hjælpere, der kom med positive tilråb
  • Venter til alle er i mål med at pakke sammen

”Jeg kan kun opfordre alle til at komme og prøve det. Hvis man er lidt i tvivl, skal man bare tage sig sammen og komme af sted,” siger Jytte Ravn Clausen.

DGI 1-2-tri afholdes i år flere steder i Danmark, og distancerne til stævnerne er fra cirka 200 meter svømning, 10 km cykling og 2 km løb. Se alle detaljerne og find minitriatlon-stævne tæt på dig her.

Stadig masser af kage

Det store stopur er pakket væk, når der afholdes DGI 1-2-tri, og i stedet er der fokus på, at alle får en god oplevelse.

”Min veninde og jeg kom vist sidst i mål, men det betød ikke så meget. Vi var stadig glade for at have gennemført,” siger Jytte Ravn Clausen, der ventede på sin veninde ved de to skift fra svømning til cykling og fra cykling til løb.

”Det kunne jeg lige så godt. Det med tiden kommer sig ikke så nøje,” siger hun.

”Nogen gange, når vi er ude til andre motionsløb, så er det hele ved at blive pakket sammen, når vi kommer mål, fordi vi er nogen af de sidste. Men sådan var det ikke her. Der var stadig rigeligt med kage, da vi kom i mål,” siger Jytte Ravn Clausen efterfulgt af et herligt grin.

Vil gerne være hurtigere end sidst

Jytte Ravn Clausen og hendes veninde stiller med sikkerhed til start igen den 25. juni i Vejle.

”Vi blev enige om sidste år, at det skal prøves igen, fordi det var så fedt,” siger Jytte Ravn Clausen.

”Vi vil selvfølgelig gerne være hurtigere end sidste år, men nu må vi se, hvordan det går. Vi vil være med, og vi vil i mål. Det er det vigtigste.”