Badmintonklub har grebet battene

Det var lidt af et tilfælde, at Vemb Badmintonklub fik en bordtennisafdeling sidste efterår. En ny idræt i den vestjyske by, hvor børnene nu efterspørger at spille kampe mod andre.

Battene er fundet frem i Vemb, hvor badmintonklubben sidste efterår stiftede en bordtennisafdeling til glæde for både børn og voksne

På Vemb Skole i Vestjylland blev der sidste år ansat en ny pædagog med interesse for forskellige idrætter, blandt andet bordtennis. Han fik skolen til at købe bordtennisborde. Det var en ren succes for børnene, og de ansatte på skolen ønskede, at børnene skulle kunne spille bordtennis i fritiden.

I sidste sæson oplevede vi så stor tilslutning, at vi måtte opdele børnene i to træningshold

Niels Arvesen, formand og træner i Vemb Badminton og Bordtennisklub

Med en anden pædagog siddende i badmintonklubbens bestyrelse blev det besluttet at prøve at starte bordtennis op dér. Der blev søgt fonde, så den nyetablerede bordtennisafdeling kunne få midler til at investere i blandt andet bordtennisborde og –bat.

”Vi har fået en rigtig fin opstart, og selvom det er nyt med bordtennis i Vemb, så er det blevet taget rigtig godt imod. I sidste sæson oplevede vi så stor tilslutning, at vi måtte opdele børnene i to træningshold, fordi vi ikke havde plads til alle på samme tid,” fortæller Niels Arvesen, formand og træner i bordtennisafdelingen i Vemb Badminton og Bordtennisklub.

Det kan blive lidt ensformigt kun at træne, og børnene begyndte derfor at efterspørge at komme til at spille kampe. Ved at melde sig ind i DGI er der nu udsigt til deltagelse i turneringer i fremtiden, hvilket formentlig vil kunne bidrage til flere medlemmer.

Tilslutningen til bordtennisafdelingen har været knap så fantastisk i denne sæson – indtil videre. Ifølge formanden er der en god grund til det.

”Mange børn vælger at færdiggøre fodboldsæsonen, før de starter op med bordtennis igen. Vi ved derfor ikke helt endnu, hvor mange spillere vi kan regne med i denne sæson,” siger Niels Arvesen, der er sikker på, at der nok skal komme flere spillere til i år.

Også for voksne

Det er ikke kun børnene, der skal have lov til at svinge battene i Vemb. Derfor har Vemb Badminton og Bordtennisklub nu også etableret et hold for voksne. Tiltaget er helt nyt, men et par håndfulde spillere er allerede tilknyttet klubben. 

Gennem Facebook, plakater rundt i byen og annonce i lokalavisen har klubben gjort borgere i lokalsamfundet opmærksom på sin eksistens.

”Vi har et håb om, at flere voksne vil dukke op – de skal nok komme med tiden. Lige nu koncentrerer vi os primært om børnene,” lyder det fra Niels Arvesen.

Det er Niels Arvesen selv, der sammen med den nyansatte pædagog står for træningen af klubbens medlemmer. Formanden har spillet bordtennis tidligere, og pædagogen har før trænet børnehold. Derfor var det nærliggende, at de to i fællesskab skulle stå for træningen af byens bordtennishold.

”Hvis ikke vi havde fået ham pædagogen til byen, ville der højst sandsynlig ikke være bordtennis i Vemb,” slutter Niels Arvesen, der dog ikke er ked af, at den nye afdeling i badmintonklubben er opstået.

Klubben søger fortsat fonde, så der forhåbentligt bliver mulighed for at anskaffe sig flere borde og en bordtennisrobot.

Om Vemb Badminton og Bordtennisklub

Vemb Badmintonklub startede bordtennisafdeling op i efteråret 2014 og blev til Vemb Badminton og Bordtennisklub

Tuborgfondet, Nordea-fonden, Op med Pulsen i Holstebro Kommune og Vestforsyning støttede med midler til opstart af afdelingen

Indtil videre har klubben seks borde med tilbehør til omkring 25 spillere, som træner en gang ugentligt – de søger fortsat fonde, så de forhåbentlig kan få flere borde