Cykeltræning i corona-perioden: Det skal du være opmærksom på

DGI Cykling har en række anbefalinger til forholdsregler, som du bør tage, når du er ude og træne på din cykel i denne corona-tid.

Selvom det er vigtig at være aktiv, så bør organiseret træning i foreningsregi ikke finde sted lige nu for at undgå yderligere smittespredning af coronavirus. Foto: Privat

Er du til MTB og/eller landevejscykling, så kan du stadigvæk godt hoppe op på cyklen, selvom Danmark - og resten af verden - er ramt en omfattende coronavirus-pandemi. Der er dog lidt forholdsregler, du bør tage dig, inden du suser afsted på din cykel.

Læs også: Corona - hvad anbefaler DGI?

DGI Cykling har talt med Signe Standvig, som er idrætskonsulent og visionsprogramleder for DGI Cykling, og hun kommer med en række gode råd. For selvom det stadig er vigtigt at være aktiv, så bør organiseret træning i foreningsregi ikke finde sted i corona-perioden, fortæller Signe Strandvig.

"Finder man alligevel sammen i små træningsfællesskaber, så er det den enkeltes vurdering, hvor mange og hvordan I mødes, så længe det er efter regeringens anvisninger for forsamlinger. Er I i tvivl – så lad vær," siger hun.

DGI Cykling opfordrer til, at du udviser omtanke og samfundssind. Ligesom med legeaftaler blandt børn, kan det være en god ide at holde sig til at mødes med de samme mennesker i små grupper for at begrænse smittekæderne.

Det skal du tænke over, hvis I cykler

Signe Strandvig har en række gode råd til jer, når I hopper på cyklen for at motionere.

Læs også: Core-træning: 5 øvelser kan gøre dig stærkere på cyklen
  • Kør med omtanke. Det er ikke lige i den her tid, du har lyst til at komme på hospitalet med et brækket kraveben, fordi du fik chancen for at tage en skiltespurt.
  • Tør din næse i ærmet og ikke ud i luften, så du rammer eventuelt bagvedkørende.
  • Ligger du dig på hjul af nogen (vi anbefaler ikke, du gør det), du møder ude på landevejen eller i skoven, så giv besked om, at du er der, det er go´ stil – og så undgår du at blive ramt af snot fra dem, der ikke har læst punktet ovenover.
  • Er du småsyg? Bliv hjemme!

For at opsummere det hele, så er det at være aktiv udenfor sundt – og I bør stadig være aktive. Cykling er skånsomt og godt for krop og sjæl - også i denne Corona-tid.

Men pas på dig selv og andre ved at holde afstand og bliv hjemme (fra organiseret træning i større grupper). Nyd helst en solotur - og er du alligevel på en tur med udvalgte træningsmakkere, så udvis omtanke og samfundssind ved at forholde dig til punkterne ovenfor.