Håndboldens Dag den 9. januar 2021 udskydes

Forsamlingsloft, delvis nedlukning af håndbolden og anbefalinger om aflysning af sociale arrangementer får nu konsekvenser for Håndboldens Dag, der udskydes til en ny dato på den anden side af sommerferien i 2021.

Håndboldens dag udskydes til en ny dato på den anden side af sommerferien i 2021.

Den 9. januar 2021 skulle successen med Håndboldens Dag have været gentaget for tredje gang. Men efter moden overvejelse har projektgruppen bag Bevæg dig for livet – Håndbold valgt at udskyde arrangementet til en ny dato i 2021.

Læs også: 1000 nye medlemmer efter Håndboldens Dag

Projektgruppen, der er nedsat af Dansk Håndbold Forbund og DGI Håndbold i fællesskab, har ellers i lang tid bevaret håbet om, at det kunne lade sig gøre at gennemføre dagen og har forsøgt at opstille mange scenarier for, hvordan dagen ville kunne afvikles under de gældende restriktioner.

”Idéen bag Håndboldens Dag er at invitere hele lokalsamfundet ind og tage del i klubbens fællesskab, men forholdene under Covid-19 gør det umuligt at dele glæde ved håndbold og samtidig passe på hinanden," siger Niels Christian Pedersen, formand for styregruppen bag Håndboldens Dag, og fortsætter:

"Derudover giver den nuværende situation en masse usikkerhed og nye udfordringer, og vi ønsker ikke, at klubledere og frivillige bruger mere tid og ressourcer på at planlægge en dag, der risikerer at bliver aflyst få timer inden afholdelsen. Vi ønsker, at klubledere og frivillige har overskud og energi til at tackle de udfordringer Covid-19 i forvejen stiller til forholdene for træning og kamp."

Håndboldens Dag er en del af ’Bevæg dig for livet’-samarbejdet mellem Dansk Håndbold Forbund, DGI og DIF med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden. Omkring 110 foreninger havde ellers meldt sig klar til at afholde Håndboldens Dag om et par måneder, om end det under alle omstændigheder ville være et anerledes arrangement, end det foreningerne kender fra tidligere år.

”Vi er naturligvis kede af at skuffe de foreninger, som havde glædet sig til at være en del af Håndboldens Dag. Vi har forsøgt at kigge ind i rigtig mange scenarier for, hvordan dagen kunne afvikles, men vi er kommet frem til, at det ikke ville være det koncept for Håndboldens Dag, som vi gerne vil præsentere, hvis vi holdt fast i at afvikle den 9. januar,” fortæller Betina Lyng Bjerre formand for bredde- og udviklingsudvalget i Dansk Håndbold Forbund.

Alligevel har projektgruppen ikke valgt at aflyse dagen helt:

”Vi mener, at Håndboldens Dag er rigtig vigtig at holde fast i, og vi har set, at foreninger har rekrutteret nye medlemmer direkte fra arrangementet. Derfor ønsker vi ikke at aflyse dagen helt, men kigger lige nu på en senere dato. Desuden har der været et ønske om at teste et andet afviklingstidspunkt af, og det får vi nu forhåbentlig mulighed for på den anden side af sommerferien 2021,” tilføjer Betina Lyng Bjerre.

Hverken Dansk Håndbold Forbund eller DGI kan spå om, hvornår en vaccine kan give os mere frihed i hverdagen, men vi forventer, at Håndboldens Dag på en ny dato i 2021 kan afholdes i den oprindelige ånd med fokus på bold, glæde og fællesskab. Den nye dato for Håndbolden Dag vil blive offentliggjort i starten af 2021.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, er du meget velkomne til at skrive eller ringe til projektleder Anna Katrine Sand på 24843136 eller asa@dhf.dk