Nyt landsdækkende samarbejde skal sætte Danmark i bevægelse

DGI står sammen med DR og tre idrætsorganisationer bag projektet ’Sammen i bevægelse’ i 2021, der skal inspirere danskerne til fysisk aktivitet.

'Sammen i bevægelse' skal inspirere danskerne til fysisk aktivitet uanset alder. Projektet blev sat i gang af H.K.H. Kronprinsen 2. januar 2021. Foto: Bo Nymann (arkiv)

Efter et usædvanligt 2020, hvor corona pressede os alle både fysisk og mentalt og udfordrede mulighederne for et aktivt liv i fællesskab, søsætter DR, DGI, Dansk Firmaidræts Forbund, Dansk Skoleidræt og DIF nu projektet ’Sammen i bevægelse’, der skal inspirere danskerne til fysisk aktivitet.

Corona vil række langt ind i 2021, og vi har brug for at være stærke, holde ud og være sammen. Fysisk aktivitet er ikke bare en gevinst for vores krop – det er også godt for vores mentale tilstand.

I en tid hvor uvished om varigheden af pandemien, bekymring for smitte, ensomhed, uforudsigelighed og nye måder at leve vores liv på, kræver det noget ekstraordinært af os alle, er der brug for at have en plads i fællesskabet. ’Sammen i bevægelse’ giver mulighed for at blive stærke sammen – både fysisk og mentalt.

Allerede fra mandag den 4. januar klokken 6.45 er der mulighed for fælles morgentræning på DR1.

H.K.H. Kronprinsen satte 'Sammen i bevægelse' i gang

I 2021 vil DIF, DGI, DSI, DFIF og DR i fællesskab inspirere til at sætte Danmark i bevægelse og inden året er omme, er det målet, at vi alle bevæger os lidt ekstra.

Ved ’Sport 2020’ på DR1 satte H.K.H Kronprinsen ’Sammen i bevægelse’ i gang ved at give projektets bevægelsesstafet til svømmeren Jeanette Ottesen. Bevægelsesstafetten vil resten af året rejse Danmark rundt og sætte gang i bevægelsen, så endnu flere kan være med.

"Vi glæder os over, at organisationerne sammen med DR i fællesskab løfter dette projekt og tilbyder aktiviteter hele året, så der løbende er et bevægelsestilbud til alle danskere uanset deres udgangspunkt eller interesser. Ved at gå sammen i et partnerskab, der både rummer bred faglighed, og som hver især er i kontakt med mange forskellige dele af befolkningen, øger vi sammen mulighederne for, at inspirationen til bevægelse og fællesskab kommer til at gøre en forskel," siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Fra børnefagter til astronauteksperimenter og danseevent

"Ambitionen med projektet ’Sammen i bevægelse’ er at inspirere til bevægelse og skabe et fællesskab for danskere hver uge hele året rundt. På den måde kan vi hjælpe hinanden med at holde dampen oppe i en krævende tid, hvor coronaen har gjort mange ting sværere. Hen over året producerer DR programmer og indhold, der gerne vil inspirere til bevægelse på alle DR’s flader," siger chef for TV og Tværgående i DR Medier, Nikolaj Vitting Hermann.

Og han fortsætter:

"På DR1 skal vi fx både teste vores kroppes formåen med Andreas Mogensen, Josephine Høeg og Christian Fuhlendorff, vi kaster os ud i en stor fælles dansebegivenhed og senere på året vil vi skabe Danmarks største motionsuge. På Minisjang, synger de helt små fagtesange, på DR Ultra er der skolepokal-fodbold, P2 dyrker ballettens bevægelser, P3 og P4 gør sit til at få lytternes puls i vejret, P1 sætter tankerne i bevægelse – bogstavelig talt, DR2 går historisk til værks og dr.dk er klar med inspiration og fortællinger om bevægelse hele året. Tilsammen får vi i 2021 forhåbentlig en masse indgange til at være sammen i bevægelse.

Sportssommer 2021 og Danmarks Motionsuge

Sommeren 2021 rummer store sportsbegivenheder og i den forbindelse bliver der skabt bevægelsesaktiviteter, som befolkningen kan deltage i uanset, hvor de befinder sig.

Til efteråret vil vi skabe hele ’Danmarks Motionsuge’, hvor alle danskere får mulighed for at dyrke motion – hver dag. På TV skruer vi helt op for fortællingen om, hvordan man kan gå fra inaktiv til aktiv - i skolen, i fritiden og i hjemmet, mens klubber, foreninger, skoler og arbejdspladser på tværs af landet og ugen igennem åbner op for, at danskerne kan prøve et hav af bevægelsestilbud.

En bevægelse – seks bølger

’Sammen i bevægelse’ består af seks tematiserede bølger hen over året. DR sender programmer, der inspirerer til bevægelse og organisationerne bag ’Sammen i bevægelse’ understøtter programmerne med et utal af aktiviteter rundt i hele landet. De seks bølger har overskrifterne ’Danmark går sammen’, ’Vores utrolige krop’, ’Dans Danmark’, ’Lad legene begynde’, ’Danmarks motionsuge’ og Året vi gik.

DGI's formand Charlotte Bach Thomassen siger i et fælles statement med de øvrige organisationer:

”Vi glæder os til - sammen med DR – for første gang at sætte et så langt og landsdækkende fokus på bevægelse, og timingen kunne ikke være bedre. Vores unikke tradition for stærke aktive fællesskaber er udfordret af corona, der har skabt nye rammer for, hvordan vi kan være sammen. Det har været dybt inspirerende at se, hvordan man i foreningerne, på arbejdspladserne, i skolerne og hjemme i familierne har fundet nye måder at holde sig i gang og dyrke fællesskabet. Det har krævet en kæmpe indsats, og det kommer det fortsat til at gøre i 2021. Med ”Sammen i bevægelse” vil vi i fællesskab gøre vores til at bakke op om, at 2021 bliver bevægelsens år - og sammen sikre, at afstand ikke bliver til stilstand uanset hvor i livet, man er."

Corona vil række langt i ind 2021, og det vil fortsat være strengt nødvendigt at holde afstand for at passe på os selv og hinanden. Derfor er langt de fleste elementer i kampagnen selvfølgelig baseret på fysiske aktiviteter, som man kan gennemføre adskilt men i en ramme af fællesskab.

Læs meget mere om  ’Sammen i bevægelse’ og alle de spændende aktiviteter på dr.dk/bevaegelse