3 øvelser til at varme skuldre, ankler og albuer op

Får du varmet skulderpartiet, albuerne og dine fodled op, inden du skyder? Få 3 øvelser her.

Vi ved jo godt, at det der opvarmning er vigtigt, men alligevel får vi det ikke altid gjort, for hvilke øvelser er det nu, der er gode? Ofte tyr vi til de samme øvelser, hvis vi da overhovedet får det gjort.

Men faktisk kan du komme megen ømhed og stivhed i hu, som kan stamme fra et måske stillesiddende job, ved at lave et par gode øvelser.

Hvis viljen er der, men inspirationen kniber i øjeblikket, får du her 3 forslag fra DGI Vestjyllands skydekonsulent Gitte Vinther til opvarmningsøvelser, du enten selv kan lave eller som træner kan lave med dine skytter i foreningen.

Øvelse 1 - Modsat arm til modsat ben

Antal: 2 x 30 stk. til hver side.

Øvelsen træner din balanceevne og din stabilitet i fodleddene. Det kommer dig til gode i et stabilt fæste, når du indtager skydestillingen.

Øvelse 2 - Sving din arm stille og roligt rundt omkring albueleddet

Antal: 2 x 30 stk. begge veje og begge arme.

Underkend ikke, hvordan kroppens små led bliver påvirket i skudafviklingen og skydestillingen. Albuen er et vigtigt redskab for en skytte, og i denne øvelse varmer du både op og træner mobiliteten.

Øvelse 3 - Lav små drejninger omkring skulderne

Antal  2 x 30 stk. begge veje.

En skyttes skuldre er ligesom albuen et vigtigt redskab, som ligesom alt andet skal have smørelse for at yde den bedste præstation. Mange skulderskader opstår på grund af manglende smidighed. Und derfor dig selv at bruge en kort stund på denne øvelse.

Når du er færdig, kan du give dig i kast med at træne dine færdigheder på skydebanen.