Badminton-gadget hjælper dig til at holde rigtigt på ketsjeren

GripFixer lærer dig at holde rigtigt på badmintonketsjeren helt automatisk, og er et godt hjælperedskab for både trænere og spillere.

GripFixer er et lille redskab, som hjælper badmintonspillere med at holde rigtigt på ketsjeren.

”Husk at holde rigtig på ketsjeren.”

Hvor ofte har du som badmintontræner ikke sagt disse ord eller som spiller været genstand for den rettelse? Medmindre du er en af de trods alt få gudsbenådede badmintonspillere i Danmark, er svaret nok temmelig mange gange.

Det er ærgerligt, for de færreste spillere bryder sig om at gøre noget forkert, og de færreste trænere nyder at fejlrette spillerne i ét væk.

Det kan en lille, men ikke ubetydelig opfindelse nu hjælpe på. Gripfixer er navnet på et hjælperedskab, du kan sætte på ketsjerens greb og som hjælper dig med helt automatisk at holde rigtigt på ketsjeren, fordi det ganske enkelt føles ubehageligt, når du holder forkert.

Alle holder forkert på ketsjeren i starten

Bag opfindelsen står Morten Dannerfjord, der har udnyttet 16 års erfaring som badmintontræner på både bredde- og eliteplan til at udvikle et produkt, der gør det lettere at være træner og spiller. Ideen til GripFixer er således fostret og udviklet i badmintonhallen.

Stort set alle der starter til badminton, holder forkert på ketsjeren

Morten Dannerfjord, GripFixer

"Grunden til det er, at det føles naturligt at holde på ketsjeren på samme måde, som du holder på en stegepande eller en tæppebanker, men grebet er ikke hensigtsmæssigt,” siger Morten Dannerfjord.

Det forkerte greb kaldes i badmintonmiljøet blandt andet for stegepande- eller tæppebankergreb. Grebet ses blandt både børn og voksne og kan være ganske svært at komme til livs, for selvom du holder forkert på ketsjeren, kan du sagtens slå boldene over nettet. Rent slagteknisk har stegepandegrebet dog sin begrænsning, og det kommer hurtigt til udtryk i takt med, at du forsøger at vinkle og variere dine slag. Andre negative følgeeffekter af et forkert greb kan vise sig i form af albuesmerter.

Fejlrettelser er ødelæggende for indlæring

For at få bugt med et forkert greb, som ovenikøbet føles naturligt at udføre, skal der ofte gentagne rettelser til. Gentagne irettesættelser er potentielt dræbende for indlæringen og spilleglæden, og den situation havde længe ærgret Morten Dannerfjord i hans hverv som badmintontræner og givet stof til eftertanke.

”Jeg har brugt mange af de forskellige Storm P.-løsninger, som mange andre også har brugt. Tidligere har jeg sat tegnestifter i ketsjeren, så spillerne ikke kunne holde forkert, men det gav vabler og i det hele taget tænkte jeg, at det måtte kunne gøres smartere,” fortæller Morten Dannerfjord.

Læs mere om GripFixer

På GripFixer.com kan du få meget mere information om produktet.

Du kan f.eks. se videoer om, hvordan du bruger og monterer hjælperedskabet.

Morten Dannerfjord søgte efter hjælpemidler til at afhjælpe situationen, men havde ikke haft held til at finde bæredygtige løsninger på markedet. Så en dag efter endnu en træning i den lokale klub i Solrød med masser af rettelser af ungdomsspillere, besluttede han at tage sagen i egen hånd.

”Efter træningen kørte jeg forbi en hobbyforretning og købte noget ler. Hjemme prøvede jeg at forme det til noget brugbart. 1,5 år senere og efter utallige justeringer og tests i badmintonmiljøet kom Gripfixer på gaden,” fortæller Morten Dannerfjord.

Udviklet til børn og unge

Noget tyder på, at GripFixer rammer et behov, for efter 14 dage på markedet er der solgt over 700 af hjælperedskabet, som kan sammenlignes med den lille dims, du i skolen kan sætte på en blyant, når du skal lære at skrive i hånden.

I første omgang har Morten Dannerfjord rettet fokus mod den yngre målgruppe og produceret GripFixeren i henholdsvis størrelse small og medium. Small-modellen kan benyttes af børn ned til 4-års alderen, mens medium-modellen er lavet til hænder på børn og unge mellem 7 og 13 år. Det er der ifølge badmintonkonsulent Morten Helbo fra DGI Badminton & Badminton Danmark rigtig god ræsons i.

Hvis børn lærer at holde rigtigt fra start, spilder de ikke tiden på at lære noget forkert, og de har derfor et langt bedre fundament at bygge på

Morten Helbo, badmintonkonsulent

DGI Badminton anbefaler GripFixer

De indlæringsmæssige fordele er så store, at Gripfixeren er blevet en del af det udstyr, som DGI Badminton anbefaler i undervisningen af de 5-9-årige (også kaldet Miniton, red.).

Selvom det ukorrekte greb er ligeså udbredt blandt voksne, findes der endnu ikke en model til voksne. Medium-modellen kan gå an til en voksen, fortæller Morten Dannerfjord, om end han ikke garanterer for komforten. En model til voksne kan dog meget vel vise sig på markedet i fremtiden.

Morten Dannerfjord er overbevist, om at Gripfixer også kan bidrage til at afhjælpe smerter i albuen eller armen men understreger, at han endnu ikke har evidens for at hævde det. Ifølge Morten Helbo, badmintonkonsulent fra DGI Badminton & Badminton Danmark, kan et forkert greb på ketsjeren være medvirkende årsag til albuesmerter. Det er derfor ikke usandsynligt, at færre albuesmerter er en naturlig følgereaktion ved at benytte GripFixeren.

Se video om GripFixer