Årets esportstræner: “Fedt at give noget videre”

Torbjørn Nyborg, der er esportsansvarlig på CAMPUS Vejle og træner for det professionelle CS:GO-hold North, har vundet den første titel som årets esportstræner.

Torbjørn Nyborg (tv) blev årets esportstræner 2018. JERN overrakte prisen.

“Han har en evne til at omfavne og løfte alle spillere, han arbejder med - uanset deres udgangspunkt personligt og niveaumæssigt.”

Det var nogle af de mange pæne ord, der blev sendt i retning af 29-årige Torbjørn Nyborg, da han til høje klapsalver blev kåret til årets esportstræner på DGI Esports trænerseminar i Vejle.

En jury med blandt andre Astralis’ træner Danny “Zonic” Sørensen valgte Torbjørn Nyborg af flere årsager. For ud over at være ualmindeligt skarp taktisk, fik han i lige så høj grad prisen for en stor indsats med at skabe fællesskab, udvikle mennesker og dele ud af sin viden til andre trænere i både bredde og elite.

Pris har stor betydning

Hovedpersonen selv er rigtig glad for at modtage prisen, som mere end 50 dygtige esportstrænere i Danmark var nomineret til.

“Det betyder virkelig meget. Det er fedt at blive anerkendt for sit arbejde, og jeg er rigtig glad for, at nogen kan bruge den viden, jeg deler, og at vi sparrer og kan lære af hinanden, siger Torbjørn Nyborg, der i årevis har delt tips, analyser og øvelser med andre trænere i esport.

“Der er også mange af mine kolleger, jeg ser op til og lærer af - både professionelle trænere og breddetrænere.”

Fedt at være esportstræner

Torbjørn Nyborg har trænet CS:GO siden 2014 og har ingen intentioner om at stoppe foreløbig.

“Det er fedt at give noget videre, og det er fedt at se de resultater, der kommer, når man får hul igennem til en spiller eller elev,” siger han og fortsætter:

“Og så er det virkelig givende, fordi det handler ikke kun om at blive dygtig til et spil. Vi har at gøre med hele mennesker og alle de kompetencer, der ligger bag det at dyrke esport,” siger han.

Anerkend spillerne

For Torbjørn Nyborg er det vigtigt at være dedikeret og personligt investeret i arbejdet som træner. Han fokuserer også meget på at møde sine spillere i øjenhøjde og anerkende dem.

“Og så skal man turde fejle og eksperimentere på et felt, der er så nyt som det her. Man rammer ved siden af ind imellem, men man finder også noget, der virkelig fungerer, og så kan man videreudvikle på det,” siger han og opfordrer dem, der overvejer at blive træner, til at give det chancen.

“Der er ikke andet for end at springe ud i det.”