Bliv klar til træning med 4 gode opvarmningsøvelser

Både krop og sind har godt af at blive varmet op, inden du skal træne. Her får du nogle nemme opvarmningsøvelser, der gør dig klar.

Med 4 øvelser kan du varme det meste af kroppen op.

Det tager ikke lang tid, men har en stor effekt. Opvarmningen sender dig både fysisk og mentalt på vej mod en god træning.

Her giver Rune Refsgaard, der er personlig træner og underviser hos Bevæg dig for livet – Fitness, dig fire opvarmningsøvelser.

Runes opvarmningsforslag

Inden du går i gang med øvelserne, er det en god idé at starte med fem minutters kredsløbstræning - det kan for eksempel være på løbebåndet.

Øvelse 1: Skulderrotation med elastik

Tag en træningselastik og hold den udstrakt, mens den føres frem og tilbage over hovedet foran bryst og ryg. Øvelsen åbner bryst og skuldre.

Øvelse 2. Liggende armrotationer

Lig på siden med det øverste ben på en sammenfoldet måtte. Læg den ene arm ud til siden og den anden arm ovenpå. Drej herefter den øverste arm bagud, kig efter armen, roter i kroppen og kør tilbage igen. Øvelsen opvarmer arme, ryg og hofte.

Øvelse 3. Skulderrotationer og rygtræning (IYWT rotor cuff)

Lig på maven med armene frem og tommelfingrene opad. Start med at løfte op lige frem, derefter samme øvelse med armene ud i et Y, herefter med armene i 90 grader ind til kroppen og til sidst strakt ud til siden. Øvelsen er god for både skuldre og ryg.

Øvelse 4. Lange lunges med mountain climbers

Stå i en høj planke og sæt højre ben op til højre hånd og tilbage igen. Gør det samme med venstre. Øvelsen er god for hofte og ben.

God træning!