Kludetræning: Effektivt, billigt og nemt

Prøv 5 gode øvelser med klude, som udfordrer din styrke, balance og stabilitet.

Kan du ikke komme afsted til træning, så fortvivl ikke! Tag et par klude frem, og find en ledig gulvplads, så er du klar til at træne.

Kludetræning er ikke nyt, men har måske haft et lidt blakket ry. I de senere år har træningen dog fået lidt af en revival med særlige klude eller sliders – men i bund og grund er det bare kludetræning i nye klæ’r, lyder det fra Rikke Rønnov Bak, som er en erfaren underviser.

”Kludetræning har måske haft et ry som noget, man bruger i forbindelse med genoptræning. Men det kan sagtens gøres hårdt – også for dem, der løfter tungt,” siger hun.

Træningen indeholder mange af kendte øvelser tilført et element af balance, så det bliver til en helkropstræning med styrke, balance, stabilitet og kondition.

”Fordelen ved kludene er, at man undgår ”stød”, som når man f.eks. løber og hopper,” siger Rikke Rønnov Bak, som understreger, at kludetræning kan opbygges på mange måder med f.eks. lege, stafetter og HIIT træning.

5 kludeøvelser

1. Hæltræk
Læg dig på ryggen. Placer hælene på kludene, så du ligger med bøjede ben. Løft numsen, og hold den oppe. Træk begge hæle samtidig mod numsen og kør langsomt tilbage til udgangspunktet. Tag en fod ad gangen, hvis det er for hårdt.

2. Burpee med armbøjning
Hav kludene under fødderne. Placer hænderne på gulvet. Lad fødderne glide bagud, så du ender i en høj planke, lav en armbøjning, træk fødderne ind til hænderne og kom op at stå. Det er vigtigt, at du holder spændingen i din core.

3. 180 grader lunge
Lav en lunge til den ene side, roter til den anden side og lav en lunge. Gør det i et tempo, så du udfordrer i din balance.

4. Havfruen
Hav kludene under hænderne. Sæt dig på gulvet med bøjede ben pegende til den ene side (havfruestilling). Placer armene ud for hoften. Hænderne glider frem og stopper, inden man rammer gulvet med overkroppen. Træk tilbage og kom op at sidde igen.

5. Planke med sprællemandsben
Stå i en høj planke og glid benene ud til hver side og saml herefter benene igen. Hold spændingen i coren. Sæt tempo på.