Bløde bolde gør tennis nemt fra første slag

Små baner og bløde bolde i forskellige farver gør tennisspillet nemt for begyndere.

Tidligere havde tennis ry for at være et svært spil at lære. Men den undskyldning gælder ikke for nye spillere, der går på banen for første gang, når den nye sæson begynder.

For bløde bolde og små baner gør tennisspillet nemt for begyndere. Det giver flere succesoplevelser fra starten og udfordrer nye spillere på forskellige niveauer, efter hvor de er spillemæssigt.

Rød, orange og grøn

Der er 3 niveauer med hver sin farve: Rød, orange og grøn. Hver farve har et boldtryk, som er lavere end den gule bold, og de baner, der bruges til kamp er mindre.

Rød softkernebold

Rød

  • Bolden er 75 procent langsommere end en almindelig tennisbold. Det kan være en skumbold, 9 cm i diameter, eller en tofarvet softkernebold.
  • Bane: 11 x 6 meter. Nethøjde: 0,8 meter (som minitennisnet). På en grusbane kan banen streges op med linjekosten med streger i gruset. De såkaldte ”trhow down lines" er en anden mulighed, når der er behov for streger.  
  • Spillergruppe: Børn 5-8 år og ældre begyndere, børn som voksne.

Orange bolde

Orange

  • Bolden er en orange softkernebold, som er 50 procent langsommere end en almindelig tennisbold.
  • Banen er 18 x 6,5 meter. Samme nethøjde en almindelig bane.
  • Spillergruppe: Let øvede børn  7-11 år og voksne.

Grøn

  • Bolden er en grøn softkernebold, som er 25 procent langsommere end en almindelig tennisbold.
  • Bane: Fuld singlebane og samme nethøjde som på en almindelig bane.
  • Spillergruppe: Børn 8-14 år samt motionister og seniorer over 50 år.

Grønne bolde

Udviklet af ITF

Systemet er udviklet af det internationale tennisforbund ITF, som kalder systemet Play & Stay, netop fordi det har til formål at gøre tennisspillet nemmere fra første slag.

Martin Olsson, idrætskonsulent i tennis i DGI Nordsjælland, kan bekræfte, at det virker:

”Det giver længere dueller, fordi det bliver sværere at afgøre boldene. Du får flere bolde over nettet og dermed flere succesoplevelser.”  

Hopper rigtigt

Især børn får gavn af de rød-gule, orange-gule og grønprikkede bolde, fordi boldene hopper anderledes end den gule bold.

”Boldene har forskellige hoppehøjder. De bløde bolde hopper ikke så højt som en gul bold. Det betyder, at du kan slå omkring hoftehøjde selv om du ikke er så høj,” siger Martin Olsson.

Systemet kan bruges både i den daglige træning og ved stævner, tennisskoler og turneringer.