Tag på tenniskursus og genopfrisk dine kompetencer

Rasmus Konge har været tennistræner i 24 år. Han vender tilbage til tenniskurserne, når han vil genopfriske sine kompetencer, få ny inspiration og netværke med andre trænere.

"Jeg har alle kurserne, men jeg synes, ligesom med et kørekort, at det er vigtigt, at man kommer på kurserne igen og får nye input, nye øvelser og ny energi."

Rasmus Konge (39) har været træner siden han var 15 år – senest som cheftræner i Hjørring Tennisklub. I dag er han freelancetræner og DGI-instruktør, hvor han bl.a. træner seniorer i Bevæg Dig For Livet-regi.

Rasmus Konge tager til tenniskurser for at udvikle sin teoretiske og praktiske viden.

”For mig er det vigtigt at føle, at jeg har fokus på mange gode træningsøvelser og formidling af teknik til både børn og voksne. Kurserne skal ikke nødvendigvis være på et højere niveau, men derimod ramme, hvor jeg står her og nu. Det vil sige, hvor jeg vil sætte ind i forhold til teknik eller øvelser. Hvis et kursus lægger op til, at vi skal diskutere coaching med elitespillere, så er det måske ikke det, jeg prioriterer, fordi jeg er træner i en mindre klub, hvor det ikke er eliten, men bredden, der dyrkes – og så vælger jeg et kursus, der appellerer mere til mig og min situation,” fortæller Rasmus.

Lokalt kursus lokkede

Rasmus var i maj 2018 på et DGI K2-kursus med fokus på tennisslagene, træningsøvelser og klubbernes udfordring med at fastholde og tiltrække nye tennisspillere.

”Jeg faldt over et lokalt kursus i Nørresundby. Det var med to yngre instruktører; Emilie Ulnits Vester og Jonathan Bentholm, som supplerede hinanden fantastisk. Der var flere spændende aktiviteter, fx workshop om rekruttering af nye medlemmer og organisatoriske udfordringer samt videotræning, hvor vi skulle filme og give hinanden feedback. De andre deltagere havde også været trænere i noget tid, så deres input og indfald var givende, og sammen definerede vi nogle standarder, vi kunne benchmarke efter,” uddyber Rasmus.

Giv de unge albuerum

Den ene træner, Jonathan Bentholm, har godt fat i ungdommen i Skørping, og det mærkede kursusdeltagerne.

”Jeg var imponeret over, hvordan unge Jonathan lærte fra sig om, hvordan han har arbejdet med ungdommen og rekruttering af unge i sin klub. Han havde mange gode input under workshoppen, og jeg tog især med mig, at man ikke skal tage så meget styring. De unge vil gerne have frihed, for når de kommer hjem fra skole og er lidt trætte, så motiverer det dem at komme ind over, hvad de gør, og hvad de ikke gør,” fortæller Rasmus.

”Den anden instruktør, Emilie, gav nogle værdifulde sproglige billeder, jeg rigtig godt kunne lide. Hun sammenlignede en lastbils vinduesvisker med den topspundne forhånd og en racerbils vinduesvisker med den hurtige, flade forhånd. Det har jeg taget med hjem til mine børn, fordi for børns forståelse er det vigtigt med billeder på slagene. Det har virkelig båret frugt hos nogle af børnene,” fortsætter Rasmus.

Værdien efter kurset

Når Rasmus kommer hjem fra et kursus, er det særligt netværket, inputtene og øvelsesbanken, han glæder sig over.

”Det er klart, at mødet med andre trænere er centralt på et tenniskursus, og netværksdelen giver en masse god energi og gode idéer. De har mange af de samme udfordringer som mig og besidder viden, som jeg kan tage med hjem. Og så er det kanon, at DGI har øvelsesbanken, hvor der var lagt videoøvelser ud, som man kan finde frem efter kurset og gøre hjælpetrænere opmærksomme på,” slutter Rasmus.