Derfor skal du gå til svømning med din 1-4-årige

Der er masser af gode grunde til at gå til svømning med dit barn, når det er mellem 1 og 4 år. Ekspert Ulrika Faerch fortæller om fordelene ved tumlingesvømning.

De fleste kender til og har stor glæde af babysvømning, men glæden er kort og får en brat ende, når babyen ikke længere er baby.

Men hvorfor stoppe, når nu legen var så god? Tumlingesvømning er en mulighed til dig, der gerne vil fortsætte de gode og udviklende stunder i svømmehallen med dit barn, når det er mellem 1 og 4 år.

Tumlingesvømning er en fælles aktivitet for forældre og børn, hvor undervisningen er rettet mod forældrene, der får vejledning og undervisning af instruktører. Aktiviteten er tilrettelagt via leg, så barnet ikke skal lære, men ganske enkelt ikke kan undgå at lære mange ting. I videoen giver ekspert i babysvømning, Ulrika Faerch, dig masser af gode grunde til, hvorfor du skal gå til tumlingesvømning.

Fordelene ved tumlingesvømning er blandt andet: 

  • Relationsdannelse
  • Livskundskab for barnet, som lærer om sig selv og vand
  • Forældre lærer, hvad barnet kan og kan finde på i nærheden af vand
  • Udviklende både socialt, kognitivt og sprogligt

Se videoen og få punkterne uddybet samt flere gode grunde til at overveje tumlingesvømning.

Har du fået lyst til en aktivitet, hvor du samarbejder med dit barn og samtidig får en forståelse af, hvad der sker i barnets krop, når det står overfor udfordringer, kan du henvende dig i din lokale forening og høre, om de tilbyder tumlingesvømning.

Vidste du, at...

...børn der svømmer fra spæd får mange gevinster og når milepæle langt før sine ikke svømmende jævnaldrende.