Headshots, saltoer og ingen slik på Esport Sommercamp

På Esport Sommercamp spiller vi ikke bare computer. Her er idræt, leg og benhård træning med til at gøre spillerne bedre foran skærmen.

"Her spiser vi ikke snolder. Vi træner," siger underviser Anders Christiansen, der har indført reglen i træningslokalet. Foto: Kristian Arnth

”Må vi lave en salto?” spørger en af de 14 drenge, som er samlet bag trampolinerne i hallen på Flemming Efterskole.

Læs også: Årets esportstræner: “Fedt at give noget videre”

Det må han ikke, men han gør det alligevel. Han er en af deltagerne på Esport Sommercamp på Flemming Efterskole og i gang med dagens første aktivitet. Den foregår i hallen.

Idræt gør os skarpe

På en Esport Sommercamp er der mere end computerspil på programmet, fortæller underviser Anders Christiansen.

”De skal lære, at vi også skal være fysisk aktive ved siden af. Det er for at få hjernen i gang. Hvis du ikke har en god kondition, kan du ikke holde koncentrationen særlig længe. Vi bliver nødt til at have en god koncentrationsevne her i esports-verdenen,” siger han.

Anders Christiansen underviser i Esport på Flemming Efterskole og har mere end 15 års erfaring med spil som Counter Strike, Fortnite og League of Legends, som er de mest spillede her.

Træning af de små detaljer

”Vi skal have gang i aim. Det er noget, I struggler meget med,” siger Anders Christiansen og sætter opvarmningen i gang. I dag står den på 1.000 headshots.

Læs også: Derfor skal du være frivillig esportstræner

Under en kamp i spillet CS:GO i går så han, at flere af drengene havde deres cross i bunden – altså at de sigtede i knæhaserne på modstanderen. Så er det klart, man ikke rammer dem i hovedet, forklarer han. Derfor træner deltagerne det i dag. En af dem er Aksel Mærkedahl, der godt kan lide kombinationen af træning og kamp.

”Vi sidder i en verden inde i spillet, og så viser vores træner på sin skærm, hvordan vi skal gøre nogle bestemte ting. For eksempel skulle vi lære, hvor det er bedst at kaste en granat, og hvordan man gør det, så man hjælper sine medspillere bedst muligt,” siger han.  

Senere vil det vise sig, om træningen giver flere kills, når deltagerne igen skal spille kamp mod hinanden og prøve de nye tricks af. Trial and error. Det er sådan, undervisningen foregår.

DGI Esport Camps

  • I år var første gang, at Flemming Efterskole arrangerede Esport Sommercamp i samarbejde med DGI.
  • Der har i år været afholdt fire Esport Camps med i alt 81 tilmeldte.
  • Omkring 15.000 børn og unge har i år været på en af DGI’s mere end 400 sommerskoler i idrætter som fodbold, gymnastik og parkour.

Læs mere om DGI Esport Camps

Aktiviteter på tværs af sportsgrene

Det er ikke kun deltagere på Esport Sommercampen, der holder til i Flemming. Der er også camps for gymnastik og fodbold, og deltagerne laver aktiviteter på tværs.

Efter frokosten mødes deltagerne i hold. En af esport-drengene har flyttet fingrene fra tastaturet til en stor hvid plasticbøtte med et viskestykke over, så man ikke kan se, hvad der er i. Det skal han gætte sig til. Om lidt er det holdkammeraternes tur.

Læs også: Esport er for piger (og kvinder)

”Vi laver ting med deltagerne fra de andre camps, så vi også får nogle andre venner end dem fra esport. Vi kan godt spille hjemme fra mors kælder, men det er bare federe at komme ud og møde menneskerne i virkeligheden,” siger Anders Christiansen.

Aksel Mærkedahl synes også, at aktiviteterne uden for esport-lokalet er det fedeste på campen.

”Det er meget sjovere, end jeg havde regnet med. Også fordi vi ikke kun skal sidde foran en skærm og spille computer. Det sjoveste ved at være på camp er dem, man lærer at kende,” siger han.