Havetrampolin: Gode øvelser for dig, der står på ski

Der skal twistes, hoppes og springes på et ben for at styrke dine knæ til ski og pukkelpist.

Her får du mulighed for at træne din krop til alle de stød og vrid, som du kan opleve på pisterne, men med den vigtige forskel at det sker under kontrollerede forhold på en havetrampolinen. Især de klassiske knæskader på ski-turen kan forebygges på den måde.

“Det er en rigtig god start til skituren, der får dig i bedre form, og giver dig bedre kontrol over underlaget. Du træner både hurtighed, udholdenhed og allround kondition. Mange danskere vil have svært ved de helt basal retningsskifte på trampolinen, og hurtige hop fra side til side, hvilket blot bør være en god motivation for at komme i gang,” siger havetrampolin-instruktør Stefan Graversen.

Stefans fif og kommentarer til øvelserne:

Øvelse 1
Denne øvelse træner mave og ryg og styrker især dine knæ. Du træner alle de stød, som du får under skiløb. Det sker blot under mere kontrollerede forhold. Hvis du bliver hurtigt træt, så hold en pause.

Øvelse 2
Dette er en rigtig interval-øvelse, som du med held kan køre i 10-20 sekunder, holde pause og så klø på igen.

Øvelse 3
Denne øvelse er meget mere styrkepræget. Du hviler hele din vægt på ét ben, hvilket er god træning, fordi du ofte kommer til at lægge al vægt på én ski, når du svinger ned ad pisten.