Havetrampolin: Svære øvelser for den øvede springer

Når du mestrer de basale spring på trampolinen, er du klar til at få hovedet nedad og træne både “harehop”, forlæns og baglæns salto.

At hænge med hovedet nedad; det er den sidste mentale barriere, du skal over for at føle dig fri i luften over havetrampolinen. Det er her, hvor du lærer at lave de saltoer, som du bagefter kan blære dig med i svømmehallen eller til familiefesten. Men sørg for at gøre det i dit eget tempo og drej kun rundt, hvis du føler dig tryg ved det.

“Når du har gennemført disse øvelser, så er du rigtig langt i selv at kunne lege videre på trampolin. Du har overskredet grænser, i forhold til hvad man er vant til at lave med kroppen. Så er det bare at blive ved med at træne, sætte springkombinationer sammen og lege derud af. Det er utroligt sjovt,” siger havetrampolin-instruktør Stefan Graversen.

Stefans fif og kommentarer til øvelserne

Øvelse 1
Øvelsen “harehop” giver især styrke omkring skulder, ryg og mave. Du kan prøve at komme længere op i din håndstand og blive stående. Det er rigtigt svært, men god måde at øve håndstand og få core-træning.

Øvelse 2
Mange tror, det er sværere at rotere baglæns end forlæns. Det er en mental forhindring, man lige skal over. Her hjælper det at tage den i to etaper. Det er vigtigt at skyde hoften fremad, trække armene op til ørerne, knæ op til armene og så “pakke” sig ind i salto’en bagefter.

Øvelse 3
Det er vigtigt at trække med armene, og få hæltræk på, når du laver en forlæns salto. Forstået på den måde, at knæene skal ikke op til hovedet, men armene skal ned til knæene. Det giver den hurtige fremadrettede rotation, som du har brug for, for at komme hele vejen rundt i saltoen.