Sådan får I ret til at vise tv i foreningen

Tv i klub- eller træningslokalerne kræver en aftale med kunstnere og producenter. Det får I gennem Copydan Verdens TV.

Når din forening viser tv i klub- eller træningslokalet skal I være opmærksomme på, at det kræver en aftale med rettighedshaverne. Rettighedshaverne er kunstnere og producenter, for eksempel skuespillere og filmfotografer og andre, som har skabt indholdet og dermed har rettigheder til materialet. Det er Copydan Verdens TV, der indgår aftaler på vegne af rettighedshaverne. Når I har en aftale med Copydan Verdens TV, har I rettighederne til at viser tv på plads. Og det er en aftale, som foreningen skal have ud over det tv-abonnement, som I har hos tv-udbyderen.

Tre muligheder for aftaler

Der findes 3 forskellige aftaler for foreninger og klubber. Det er

1: Tv til offentlig visning (både inklusiv og eksklusiv servering)

Tv til offentlig visning er for foreninger og klubber, der tilbyder at vise tv til sine medlemmer, som opholder sig på klubbens/foreningens lokation. Viser foreningen tv i åbningstiden, og dette står til rådighed under den daglige aktivitet, så betegnes det som tv til offentlig visning. Der skal altså betales vederlag, selvom det kun er medlemmer, der kan se tv. Kan tv også ses af andre, for eksempel personer der ikke er medlem, skal der på helt samme måde betales vederlag (Løbende aftale med min. 6 måneders binding).

Et eksempel på en aftale, hvor der skal betales vederlag: Den lokale fitness forening sætter 2 tv-skærme op foran løbebåndene. Her vil medlemmerne have mulighed for dagligt at se tv, mens de løber.

2: Kun for medlemmer

Hvis din klub eller forening har en tv-skærm, hvor I viser tv udelukkende for klubbens eller foreningens egne medlemmer til lukkede sociale aktiviteter, kan I få aftalen ’Kun for medlemmer.’ Den sociale aktivitet skal adskille sig fra den almindelige dagligdags aktivitet i foreningen. Dette handler altså om tv-visning i enkeltstående tilfælde. Det er en vederlagsfri aftale, dvs. uden betaling. 

Et eksempel på en aftale uden vederlag: Den lokale tennisklub fejrer fødselsdag, og formanden inviterer tennisklubbens medlemmer til fødselsdagskage. I forbindelse med dagen, så vil der for de interesserede medlemmer være mulighed for at se en dokumentar om Nadal og Federer, som vises på en tv- kanal samme aften.

3: Event-pakken

Arrangerer din forening en offentlig visning af tv som en enkeltstående begivenhed, kan I købe Event-pakken. Så får I rettigheder på plads i forbindelse med begivenheden, uden at skulle indgå en løbende aftale. Event aftalen er for foreninger, som ønsker at holde et arrangement, hvor både medlemmer og ikke medlemmer kan deltage.

Et eksempel på en event-aftale: Byens 3 danseklubber ønsker at samle alle danseinteresserede fra byen i den lokale hal. Arrangementet slutter med at I viser finalen i Vild med Dans. Da hallen ikke har en løbende aftale, og det heller ikke er relevant for de 3 danseklubber, så er det muligt for dem at lave en enkeltstående aftale (Aftalen gælder i 30 dage).

Sådan får I en aftale

Kontakt Copydan Verdens TV for at få en aftale eller for yderligere information. Her kan du også læse mere om rettigheder og tv til offentlig visning.

Kontakt eventuelt Copydan Verdens TV via mail kontakt@copydan-verdenstv.dk eller på telefon 35 44 14 92.