Kampvalg til idrættens årsmøde i Roskilde

Coronakrisen havde allerede udskudt det to gange, men tredje gang blev lykkens gang, da 110 frivillige fra idrætsforeningerne var med til årsmøde 2020 i DGI Midt- og Vestsjælland.

”Foreningsidrætten har udvist et enormt samfundssind i håndteringen af både nedlukning og genåbning i forbindelse med corona. Med et blev hverdagen ændret, og selvom noget er begyndt at ligne sig selv, så går vi et usikkert efterår i møde,” sagde Bruno L. Hansen, formand for DGI Midt- og Vestsjælland i sin beretning:

”Jeg kan godt forstå, hvis man som frivillig har svært ved at holde gejsten. For det er blevet endnu mere udfordrende end før. Men vi skal gøre det, vi må – og vi skal gøre det forsvarligt.”

Hverdagens helte

Konfettien regnede ned over vinderne i de tre priser, der blev uddelt til årsmødet for at anerkende det store frivillige arbejde i idrætsforeningerne. Benny Broström fra Vindinge IF MTB vandt ”Årets Ildsjæl 2020”, Simon Vittrup Olsen fra Sørby Fodbold og Nicolai Vincents Jørgensen fra Slagelse Tennisklub løb med ”Ungeprisen 2020”, mens Tømmerup G&U og Sørbymagle IF blev” ”Årets Forening 2020”.

Kampvalg til bestyrelsen

Årsmødet er også en aften, hvor foreningsdemokratiet kan folde sig ud. På forhånd var der seks kandidater til tre bestyrelsesposter, mens formand Bruno L. Hansen også var på valg. Efter et spændende valg blev Anne Grethe Thede og Vibeke Lund fra Lynge-Broby Idrætsforening og Sussi Much fra Holbæk Svømmeklub valgt ind i bestyrelsen.

Lysten til at komme igen

Til årsmødet var også Niels Grinderslev, der er en af landets førende eksperter indenfor ”kropslig dannelse”. Han kom med tips og tricks til at give foreningens medlemmer lyst til at komme igen og til at få flere til at komme med. Det gjorde han med de såkaldte GO-begreber og ikke mindst med byggeklodser for at vise, at mennesker motiveres på mange måder.

”Det handler kort og godt om, hvordan den enkelte idrætsforening kan sikre, at så mange som muligt bevæger sig, så længe som muligt. Vi håber, at vi kan starte dialogen på en ny måde om, hvad der gør, at man dyrker idræt. Der er ikke noget, der er mere rigtigt end andet. Fællesskab, glæde, sundhed, udfordring - de er alle i spil. Det afgørende er, at vi giver medlemmerne lysten til at komme igen”, sagde Niels Grinderslev på årsmødet.