Konfettiregn over årsmødet

Livlig debat, fejring af frivilligheden og nye ansigter i bestyrelsen var med til at gøre årsmødet i DGI Midt- og Vestsjælland til en festlig affære.

Foreningsfolket var samlet i landsbyhuset i Gyrstinge, da der var årsmøde i DGI Midt- og Vestsjælland.

Det var en glad og stolt formand, der kunne holde sin beretning for repræsentanterne fra det midt- og vestsjællandske foreningsliv.

”Fra Kalundborg i vest til Brøndby i øst dækker vi 17 kommuner. Vi har både størrelsen og kompetencerne til at dække vores område, og vi har volumen til at være på kant af udviklingen. I skal opleve nærhed og service i hele landsdelen”, sagde han og fortsatte:

”Vi skal gøre endnu flere danskere aktive. Jeg er foreningsmand, og I må aldrig være i tvivl om, at I som foreninger er kernen. Så på den ene side taler vi udvikling sammen med foreningerne, mens vi på den side har fokus på udvikling af foreningen. Vi skal fortsat styrke fundamentet, så der er overskud til at tænke nyt”.

Et godt år for DGI og landsdelen

10.600 nye medlemmer er kommet til i løbet af 2017 i DGI Midt- og Vestsjælland. Det betyder, at landsdelen bidrager med en tredjedel af den medlemsfremgang, der er i hele organisationen. Ambitionen er fortsat at blive endnu flere.

”Når vi bliver flere, er det også en cadeau til jer. Jeg bliver så stolt, når foreningslivet siger ja til at rumme flere. Også de, der har det svært”, sagde Bruno L. Hansen og fortsatte:

”Hvis endnu flere skal opleve glæden ved fællesskabet, skal vi tænke nyt. Vi har været på besøg hos mange af vores kommuner, og vi tror på, at en god relation også kommer foreningerne til gode. Vi vil gerne være bindeled og lave ting sammen med jer og kommunerne. Vi har en ambition om at lave strategiske samarbejder sammen med halvdelen af vores 17 kommuner”, sagde Bruno L. Hansen

Og vinderen er…

Som noget nyt blev der uddelt tre priser for at hædre det frivillige foreningsliv i landsdelen: Årets leder, Årets ungdomsleder og Årets forening.

”Frivillige ildsjæle som jer er grunden til, at vi har et unikt foreningsliv i landsdelen. Uden jer var der jo ikke nogle aktiviteter. I fortjener alt den anerkendelse, I kan få. Derfor har vi besluttet at uddele priserne. Det har ikke været en nem opgave at vælge, men I må gerne gøre det endnu sværere næste år ved at indstille endnu flere kandidater”, sagde næstformand Majken Nielsen.

Årets forening blev Viby IF, Rasmus Mattison fra Rørby-Værslev IF blev årets ungdomsleder, mens Birgitte Niemann og Lone Sanggard fra Kilden til Fitness i Gyrstinge IF løb med titlen som årets leder.

Nye ansigter i bestyrelsen

Årsmødet bød også på valg til bestyrelsen, hvor Mark Kristensen fra Sørby Esport og Anders Bo Hansen fra Tuse IF Fodbold blev valgt ind som hhv. første og anden suppleant.

”Det er dejligt, at der er en interesse for at blive en del af bestyrelsen. Jeg kender Anders Bo Hansen fra min tid i Tuse, og jeg glæder mig meget til at kunne trække på hans store erfaring og ekspertise. Mark kender jeg ikke endnu, men hans profil er super interessant. Han er 24 år og kommer fra en idræt, der er helt ny i DGI. Jeg har store forventninger – ikke kun til de nye men til hele teamet”, siger Bruno L. Hansen.

På valg var også formand Bruno L. Hansen, de tre bestyrelsesmedlemmer, John Skipper, Kirsten Andersen og Vibeke Lund og den kritiske revisor Torben B. Pedersen. Alle fem blev genvalgt med applaus.