Årsmøde med deltagerrekord

Der var fulde huse til DGI Midt- og Vestsjællands årlige generalforsamling. Livlig diskussion, fejring af frivillige og valg til bestyrelsen skabte en fantastisk stemning.

Generalforsamlinger er sjældent tilløbsstykker. Men i år var 135 repræsentanter for de lokale idrætsforeninger fra Brøndby i øst til Kalundborg i vest mødt op for at sætte deres aftryk på DGI Midt- og Vestsjælland.

”Som formand for en idrætsorganisation bliver man jo ekstra glad, når der også er interesse for denne del af foreningslivet. Vi kan tale om en decideret deltagerrekord med en dejlig blanding af kendte og nye ansigter”, siger Bruno L. Hansen, der er formand for DGI Midt- og Vestsjælland.

Fremgang og nye planer

I sin beretning kunne formanden fortælle om en flot medlemsfremgang på næsten 3 pct., der skyldes både flere medlemmer i eksisterende foreninger og nyetablerede foreninger. Landsdelen er fortsat den største i DGI med 213.112 aktive udøvere. Han løftede også sløret for en indsats for at få flere børn og unge med.

”Når vi kigger på landkortet over foreningsdeltagelsen blandt børn og unge i de 17 kommuner, som vi geografisk dækker, så er det ret broget. Vi ser heldigvis, at mange børn begynder til idræt, men der er også et stort frafald. Vi har nu mulighed for at afsætte midler til en indsats for at sikre, børn og unges lige adgang til foreningslivet”, sagde han i sin beretning.

Netop indsatsen over for børn og unge var temaet for et foredrag med forskeren Søren Østergaard, der indledte årsmødet.

Holdet er sat

I spidsen for DGI Midt- og Vestsjælland er bestyrelsen. Traditionen tro var der valg til flere poster.

Bestyrelsen består nu af:

Formand Bruno L. Hansen, næstformand Majken T. Nielsen, mens Anders Bo Hansen, Vibeke Lund, John Skipper Rasmussen, Kirsten A. Andersen og Rolf Dejløw er i bestyrelsen.

Der blev valgt to nye suppleanter Anne Grethe Thede Jensen og Gitte Aamand.

Fejring af frivilligheden

For andet år i træk var der uddeling af priser til ildsjæle og foreninger, der med en særlig indsats har fortjent et ekstra skulderklap. Tårnborg IF blev ”Årets Forening 2019”, Camilla Lander fra Høng GF blev ”Årets Ildsjæl 2019” og ”Ungeprisen 2019” gik til Sofie Witt fra Vindinge IF.

”Vi vil gerne sætte spot på de mange fantastiske foreninger og frivillige, der hver dag gør en stor forskel for rigtig mange mennesker. Man tænker ikke altid over, at der står ildsjæle bag, når man går til gymnastik eller ens barn spiller fodbold. Med de her priser kan vi skabe ekstra synlighed om den gode sag”, siger Bruno L. Hansen.