Bevægeglæde og hverdagsmotorik

Få børnefysioterapeutens fif til, hvordan du kan tænke motorik ind i hverdagen - og på den måde nemt støtte op omkring dit barns motoriske udvikling.

Børnefyssen Louise

Louise Hærvig er børnefysioterapeut og arbejder hver eneste dag med bevægelsesglæde og hverdagsmotorik. 

Hun er indehaver af www.borneriet.dk

Hvorfor hverdagsmotorik?

Fordi børn i dag, ganske enkelt har en anderledes hverdag, som er spejlet af vores tid.

Rigtig meget er ændret til det bedre for vores børn. Men i mit mangeårige virke som børnefysioterapeut kan jeg også se, hvordan det kan påvirke vores børns helt basale motoriske udvikling - så det der skal øves, læres og automatiseres, ikke helt ”ligger på rygraden” ved skolestart.

Det kan der, forventelig være rigtig mange forklaringer på. Men uanset om vi ønsker det eller ej, så er vores tid på mange måder ændret. Så kroppen på den helt almindelige dagligdags måde - som er så gavnlig for hukommelse og læring – er noget vi i dag bør rette vores opmærksomhed på. Vores kropskerne og hjerne skal i et tæt samarbejde give os mulighed for at være nærværende og nysgerrige, og dermed trives med, hvem vi er, uanset hvor vi er.

Som børnefysioterapeut er kroppens potentiale selvklart i fokus. Simpelthen fordi den på så mange parametre er så grundlæggende et fundament for dit barns videre udvikling. Ifølge mig skal vi derfor have fokus på krop og kundskab, på leg og læring, på sjov og sansning, ja på hverdagens motoriske magi – for heri opstår Bevægeglæden.

Lad os starte et sted alle kender til – Børste tænder.

Kan der overhovedet tænkes motorik ind, når dit barn skal have børstet tænder - ja det mener jeg, jo godt der kan! Det kan der, fordi det at børste tænder er en skal-ting, gerne 2 gange dagligt. Oftest er det man skal, ikke nødvendigvis det man har lyst til. Ved at lave en motorisk afledningsmanøvre kunne I være heldige med, at det blev en win-win situation. Win-win fordi dit barn netop bliver afledt, men også fordi I ved, at 2 gange dagligt skal I lave lidt motorisk magi, der får Bevægeglæden ind i hverdagen. Der er således noget at glæde sig til og have fokus på og blive motorisk bedre til. Hvis I er rigtig heldige, bliver tandbørstning til en lille lomme af nærvær, nysgerrighed og magisk tandbørstesjov. Og slet ikke noget dit barn skal, men noget dit barn gerne vil - se så giver det for alvor mening.

Øvelse gør mester, så lad det komme an på en prøve og leg med! Se de små øvelser i båndet herunder.