Tættere på Naturen – Tilflytterprojekt, Vordingborg Kommune

Vordingborg Kommune byder tilflyttere velkommen i naturen.

Nye borgere skal introduceres til Vordingborg Kommunes allerbedste steder og møde det rige foreningsliv, området har at byde på. Det er hensigten med en ny velkomstindsats målrettet tilflyttere.

Naturen i Vordingborg Kommune er noget helt specielt og tæller blandt andet Danmarks længste kystlinje, skønne sandstrande, smukke skove med gode vandre- og cykelruter og meget mere. Hvor man finder de gode spots, ved man måske bare ikke, når man lige er flyttet til.

Derfor inviterer vi i samarbejde med Vordingborg Kommune naturguidenetværket Den Grønne Port nu de borgere, der er flyttet til de seneste år ud i naturen.

Formålet er at udvikle og gennemføre en palette af tilbud målrettet tilflyttere til Vordingborg kommune, hvor de introduceres til en række af de bedste naturområder og -oplevelser, samt foreningslivets mangfoldighed ift. aktiviteter i naturen. Forløbet gennemføres med et stærkt fokus på netværksdannelse mellem de tilflyttede borgere og tilknytning til det lokale foreningsliv, således, at deres sociale tilhørsforhold til kommunen og lokalområdet styrkes.

Paletten af tilbud opdeles som udgangspunkt i to spor:

  • Ét spor der har fokus på at vise de gode naturområder frem for tilflytterne. Her vil grønne guider vise områderne og facilitere arrangementerne med fokus på gode naturoplevelser, fysisk aktivitet og fællesskabsfølelsen. Det kan eksempelvis være shelterophold, fisketure, svampeture eller naturskattejagt.
  • Ét spor hvor foreningerne gennemfører særlige introarrangementer for tilflytterne ”hjemme hos” foreningerne – der hvor de sædvanligvis har deres aktiviteter. ´Kom og Prøv´- arrangementer, hvor deltagerne introduceres til foreningsaktiviteten samt det sociale liv i foreningen. Det er foreningens frivillige, der står for arrangementerne. Foreningernes aktiviteter skal foregå i naturen og kan eksempelvis være kajak, åben vand svømning, mountainbike og familiebevægelse i det fri.

Det er et væsentligt fokus, at projektet skaber opmærksom og samling omkring projektet, der rækker videre end projektperioden. I facilliteringen og opfølgningen på de enkelte arrangementer vil der således også blive arbejdet aktivt med at skabe fællesskaber mellem familier-, enlige-, par- m.v. i alle aldre, der er varige og selvbærende efter projektet afslutning.

Vi kan kun vise dig vores video-indhold, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger