Er I klar til fremtiden?

Har I brug for sparring i jeres forening, hjælp til at løse problemer eller hjælp til at udvikle jer, så står vi klar med konsulenthjælp.

Siden 2015 har der været et særligt fokus på foreningsudvikling i Bevæg Dig For Livet-samarbejdet mellem DGI og DIF. Over 130 foreninger i vores landsdel har deltaget i et udviklingsforløb, og langt størstedelen har udtrykt stor tilfredshed med forløbene. En undersøgelse har vist, at rigtig mange foreninger gennem udviklingsforløbene har fundet anledning til at få ”styr på organisationen”. Når der er styr på basen, frigives energi og ressourcer til at sætte nye aktiviteter i gang og arbejde endnu mere med fremtiden for foreningen.

Mange foreninger er allerede steget i medlemstilgang efter udviklingsforløbene og har nu fået mod til mere. Rigtig mange tilbagemeldinger går på, at værdien af en konsulent, der ”holder fast” i processen er høj. I MVS vil vi fortsat have fokus på at hjælpe vores foreninger med at lykkes med en udviklingsproces – og særligt med flere medlemmer for øje. Vi vil bevæge Danmark, og både vi og foreningerne skal blive skarpe på at vise og fortælle om alle de gode fordele ved at bevæge sig i forening.

Et udviklingsforløb kan tilføre din forening

  • Bedre forståelse for styrker og svagheder
  • Skarpere tilbud til foreningens medlemmer
  • Større tilfredshed blandt foreningens medlemmer
  • Stærkere grundlag for fastholdelse af medlemmer
  • Stærkere grundlag for tiltrækning af nye medlemmer

Nye ressoucer

Tiderne skifter og medlemmernes krav ændrer sig med ekspresfart. At fastholde medlemmer og hverve nye kræver en forening, der kan imødekomme medlemmernes ønsker til fremtidens forening. Foreningsudvikling er ikke kun et anliggende for bestyrelsen. Det er et oplagt tidspunkt, hvor man kan involvere andre og nye ressourcer. Nye frivillige vil rigtig gerne være med til at udvikle – det giver ejerskab, at kunne bidrage med noget nyt

Er din forening klar til fremtiden? Vi tilpasser forløbet til din forening, og en konsulent bliver tilknyttet hele vejen. Det gør det meget nemmere for dig og din bestyrelse at være deltager og arbejde konkret med et emne. Ingenting kommer af sig selv, så selvfølgelig skal der lægges nogle kræfter i det, og vi sætter mål ud fra de ressourcer, der er.

Næste skridt

Tag fat i din idrætskonsulent eller vores to forenings- og udviklingskonsulenter i DGI Midt- og Vestsjælland. Så strikker vi et forløb sammen, der hjælper jer videre til en fremtid med flere aktive. Har I allerede været igennem et forløb, kan I sagtens opstarte endnu et forløb og på den måde fortsat få hjælp til at udvikle jeres forening.