Historie

Hvordan er DGI Østjylland egentligt blevet skabt? Læs mere, og bliv klogere på DGI Østjyllands historie.

DGI blev dannet i 1992 gennem en sammenslutning af De Danske Gymnastik- og Ungdomsforeninger (DDGU) og De Danske Skytte-, Gymnastik og Idrætsforeninger (DDSG&I). Skytterne ønskede dog ikke at være med i DGI, hvorfor de dannede deres egen organisation, De Danske Skytteforeninger (DDS), som fusionerede med DGI i 2013.

I 1992 var der to organisationer på Randersegnen, RAGU og RASGI, som fusionerede til Randersegnens Gymnastik- og Idrætsforeninger (RGI) og fik kontor i Assentoft lidt uden for Randers. Samtidig tog Aarhus Amts Gymnastikforening (AAG) navneforandring til DGI Aarhusegnen, men beholdte sit kontor på Sct. Annagade Skole indtil organisationen i 2003 flyttede til DGI-huset i Værkmestergade i Aarhus. Det var gode folk i DGI Aarhusegnen, der fik idéen til og rejste de mange millioner til ombygningen af DSB's gamle værksted lige midt i Aarhus til DGI's første DGI-hus.

DGI Østjylland blev dannet i september 2006 gennem en fusion af RGI og DGI Aarhusegnen til den medlemsmæssigt største landsdelsforening i DGI. Efter dannelsen af DGI Østjylland i 2006 flyttede administrationen til Hadsten, men beholdt et projektkontor i DGI-huset.

I 2014 flyttede hele organisationen sammen i Frichsparken i Aarhus, hvor vi har kontor og mødelokaler for alle de mange frivillige og medarbejdere, der er tilknyttet DGI Østjylland.