Bestyrelsen
I spidsen for DGI Midt- og Vestsjælland står landsdelsbestyrelsen, der udstikker retningen for organisationen mellem årsmøderne.
I spidsen for DGI Midt- og Vestsjælland står landsdelsbestyrelsen, der udstikker retningen for organisationen mellem årsmøderne.
Baggrund
Jeg har altid været forankret i en idrætsforening. Først i den lille jyske flække, hvor jeg er vokset op, senere i København, og i dag i Sorø, hvor jeg over mere end 20 år har lagt al min tid og energi.
Jeg er både formand for Lynge-Broby IF Gymnastik & Fitness samt instruktør på både børne- og voksenhold. Da Lynge-Broby IF er en breddeidrætsforening med mere end 1.800 medlemmer, har vi en fælles bestyrelse på tværs af idrætterne. Denne er jeg også del af.
Herudover er jeg også formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Sorø.
Til daglig arbejder jeg både som selvstændig sundhedsplejerske og motorik-konsulent. Mit mål er at skabe mere bevægelse, både helt konkret for de små fra starten af livet, men også bevægelse i udviklingen af foreningslivet på tværs af idræt og fællesskab.
Man lærer og udvikler sig gennem leg og bevægelse. Det ser jeg i mit daglige arbejde som sundhedsplejerske, men jeg ser det også som instruktør og foreningsformand. Jeg ser, at børns trivsel på alle parametre løfter sig, når vi følger dem ind i lokalsamfundets fællesskaber.
Der skal være lige adgang for alle til fritidslivet og dermed lige adgang til sundhed, trivsel og glæde.
Hvilke områder er vigtige for dig?
Min fornemste opgave som del af bestyrelsen er – og har altid været – at tage ud og møde børn, unge, voksne, seniorer og være nysgerrig på deres fortællinger, deres måder at drive foreninger på og deres måder at højne mulighederne for at få endnu flere med i de løftende fællesskaber.
Vi skal have alle de gode fortællinger frem, spejle os i og inspirere hinanden på tværs af foreninger, kommuner og DGI. Som medlem, som instruktør og som forening kan det være svært at nå ud med alt det gode, der sættes i værk, og det er vores opgave i DGI Midt- og Vestsjælland at hjælpe med denne formidling.
I dag er vi nødt til at tænke foreningslivet anderledes for at imødekomme nye familiekonstruktioner og diversiteten i samfundet. Det skal være nemt, og det skal være sjovt at dyrke idræt. Derfor bør samarbejdet mellem DGI, kommuner og foreninger fx kalde på, at vi får idrætten ud til medlemmerne. Vi skal tænke i kreative løsninger og huske på, at det bør være fuldstændigt ligegyldigt hvor og hvorfor man dyrker idræt eller bevæger sig – bare man gør det.
DGI har fire brand-værdier: Samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken passer bedst på dig og hvorfor?
Gejst er nok den brandværdi, der passer bedst på mig fordi den dækker over en enorm energi og et enormt fokus. Min energi i bestyrelsesarbejdet, i min faglighed og som privatperson. Med energi og fokus kæmper jeg for lige adgang til sundhed og trivsel.
Baggrund
Jeg er formand For Tuse IF. En flerstrenget forening bestående af fem afdelinger med ca. 2.000 medlemmer, hvor bestyrelsen arbejder målrettet på at give afdelingerne størst mulig indflydelse på deres egen hverdag. Dette sker bl.a. gennem selvstændigt budget og regnskab for hver afdeling. Bestyrelsens fornemste opgave er at skabe de bedst mulige betingelser for, at afdelingerne kan udvikle sig og sørge for, at der evt. bliver plads til nye sportsgrene/tiltag.
Jeg er som formand med til at videreudvikle Tuse idræt- og bevægelsespark til et attraktivt område for lokalområdets borgere, skoleelever og ikke mindst medlemmer af Tuse IF.
Jeg er kasserer i fodboldklubben Munkholm og formand for Folkeoplysningsudvalget i Holbæk Kommune.
I mere end 25 år har jeg gennem mit arbejde som skoleleder på fire forskellige skoler arbejdet tæt sammen med den frivillige idræt, herunder DGI. I skrivende stund arbejder jeg som freelance ledelseskonsulent.
Jeg har været med i bestyrelsen i DGI Midt- og Vestsjælland siden 2017 og er næstformand og koordinator for en arbejdsgruppe i bestyrelsen, som bl.a. arbejder med børn og unge samt kommunesamarbejde.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken passer bedst på dig, og hvorfor?
Gejst og målrettethed er værdier, som passer godt på mig.
Baggrund
Jeg har altid været foreningsaktiv. I mine barndomsår i den lokale idrætsforening, så i Dansk Røde Kors, hernæst hos KFUM-spejderne og siden 2007 i Høng Gymnastikforening. I 2014 blev det så til en formandspost og derfra tog det fart med yderligere en formandspost i Kalundborg Idrætsråd samt en udvalgspost i Folkeoplysningsudvalget i Kalundborg kommune, hvor jeg i nuværende valgperiode er formand. Fra 2021 har jeg været bestyrelsesmedlem i DGI Midt- og Vestsjælland.
Når jeg ikke er frivillig, er jeg skolesekretær på en lille landsbyskole i Kalundborg Kommune.
Et job, som netop giver mig rig mulighed for at bruge tid på det, der giver mig energi; foreningsliv, frivillighed, bevægelse, nyskabelse og lokale fællesskaber.
Hvilke områder er vigtige for dig?
Jeg motiveres af at være med til at sætte retning for fremtidens foreninger og understøtte alle de frivillige, som bruger tusindvis af timer på idræt. Vi skal ikke undervurdere den livskvalitet, der er i frivilligt arbejde. Den skal vi værne om og sikre, at den kommer til at bestå i mange generationer. Foreningernes bestyrelser skal blive bedre til at invitere ind og skabe plads til nytænkning. Men vi skal også værne om de traditioner, der er i foreningerne, og som er en vigtig del af vores kulturarv.
DGI Midt- og Vestsjælland skal endnu tættere på foreningerne, så vi får stillet skarpt på deres behov for sparring. Hermed kan vi hjælpe dem til at blive endnu mere attraktive.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken passer bedst på dig, og hvorfor?
Gejst er nok stadig den brand-værdi, jeg forbinder mest med mig selv. Hernæst kommer samfundssind ind på en tæt 2. plads, for det ser jeg som ét af de emner, vi skal have mere fokus på i foreningerne.
Baggrund
Jeg er medlem af Lynge-Broby Idrætsforening. Jeg har mine rødder i fodbolden, hvor jeg selv har spillet i 14 år i forskellige klubber. Jeg er uddannet børnetræner og har været cheftræner i HBI, Køge BK og Fremad Valby.
Gennem min gymnasietid har jeg lavet frivilligt arbejde. Jeg var bl.a. formand for Operation Dagsværk, hvor jeg var med til at få dobbelt så mange elever til at lave frivilligt arbejde. Alle de erfaringer jeg har gjort mig gennem mit frivillige arbejde, fik mig til at indse, at jeg elsker at arbejde sammen med andre mennesker og være med til at skabe glæde især gennem bevægelse.
Jeg læser Idræt og fysisk aktivitet på 2. semester på Københavns Universitet. Jeg sidder også i Advisory board i Impulspuljen, hvor jeg uddeler midler til unge, der skaber bevægelsesglæde for andre unge. Jeg har ansættelse i Parasport, hvor jeg udvikler og udfører inkluderende idrætsundervisning for folkeskoleelever.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken passer bedst på dig, og hvorfor?
Ud fra DGI fire brandværdier passer målrettethed bedst på mig. Når jeg går indtil noget, så er jeg 100% fokuseret og engageret. Det er samtidigt særligt vigtigt for mig at det skal være en god proces som er inkluderende og gerne lærerig.
Baggrund
Jeg hedder Thomas, er 47 år og formand i Vemmedrup IF. Jeg er gift med Heidi, og vi har sammen 3 børn.
Jeg arbejder som produktchef i et IT-firma i Tåstrup og har været der 15 år. Jeg har altid engageret mig i foreningsliv, både som udøver, træner og i bestyrelser.
Jeg er bekendt med det kommunale landskab og dets betydning for foreninger og idrætsaktive, og kan derfor bidrage til at præge politiske beslutninger, som påvirker foreninger og udøvere. Jeg er også formand for skolebestyrelsen i Vemmedrup og har derfor flere indgange til det kommunale miljø.
Hvorfor stiller du op til bestyrelsen?
Foreningsliv er en vigtig del af vores kultur. Der er bred enighed om både de sundhedsmæssige og sociale fordele i at være med i en forening, og jeg vil gerne være med til at styrke det lokale foreningsliv og sikre, at DGI Midt- og Vestsjælland arbejder efter et tydeligt værdigrundlag og en klar vision for at skabe de bedst mulige rammer og vilkår for medlemsforeningerne.
Det er en vigtig opgave at tale de frivilliges sag, så vi sammen bliver en stærk stemme i samfundsdebatten. Vi skal dele de gode historier, og jeg vil arbejde for at skabe en endnu stærkere foreningskultur og for at skabe bedre betingelser, så det bliver nemmere og sjovere at drive foreningslivet.
Jeg forsøger altid at følge med i trends, så nuværende og kommende generationers behov og ønsker til attraktive idrætsfællesskaber bliver opfyldt og vil gerne være med til at sætte retning på udviklingen af idræts- og foreningslivet.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken passer bedst på dig, og hvorfor?
Jeg synes, i al beskedenhed, at alle DGI´s 4 værdier passer forholdsvis godt på mig. Det kommer meget an på situationen, hvorpå det ene frem for det andet er bedst at lægge vægt på. Jeg er generalist og forsøger altid at finde den rette løsning.
Baggrund
Idræt og foreningslivet har altid været en naturlig del af mit liv. Jeg har dyrket mange forskellige sportsgrene, og jeg elsker at opleve den fantastiske gejst, der er i idrætsforeningerne. I dag er jeg frivillig i Hvalsø Gymnastikforening, hvor jeg underviser i yoga og er fitnessinstruktør. Derudover spiller jeg badminton og floorball på motionsplan. Jeg har også undervist i børnegymnastik i flere år.
Til hverdag arbejder jeg hos Andel Energi som marketingkonsulent, og jeg har mange års erfaring med marketing, kommunikation og kundeservice.
Jeg er uddannet cand.-merc., og jeg har en professionel bestyrelsesuddannelse.
Hvad er vigtigt for dig i arbejdet i bestyrelsen?
Jeg vil gerne være med til at skabe stærke og sunde idrætssamfund, der giver alle mulighed for at trives og vokse gennem idræt og fællesskab.
Idræt har en unik evne til at forene mennesker og skabe fællesskaber. Som medlem af DGI’s bestyrelse ønsker jeg at bidrage til at styrke fællesskabet i foreningslivet og gøre idrætten tilgængelig og inkluderende for alle. Jeg synes, det er vigtigt, at DGI tilbyder et bredt udvalg af aktiviteter og programmer, der appellerer til forskellige aldersgrupper og interesser, så vi får alle med - i alle livets faser.
Desuden vil jeg arbejde med at sikre DGI’s støtte og opbakning til vores lokale idrætsforeninger og til de mange frivillige, der yder en kæmpe indsats hver dag. Det skal være nemt, motiverende og sjovt at drive foreningsarbejde. Endelig ønsker jeg at fremme en kultur inden for DGI, der værdsætter bæredygtighed og miljømæssig bevidsthed.
DGI har fire brand-værdier. Hvilken en passer bedst på dig og hvorfor?
Gejst er den værdi, der kendetegner mig bedst. Jeg er positiv, dedikeret og entusiastisk; især når emnet er krop og bevægelse.
Baggrund
Min baggrund er et liv præget af kommunal indsigt og formandskab i Boldklubben Røde Stjerne Roskilde. Jeg er kandidat i offentlig forvaltning og har i mange år arbejdet i og med kommuner, så jeg har bred erfaring med politisk interessevaretagelse og strategisk rådgivning. Jeg har været med til at forme politiske strategier og styrke det sociale bånd i både offentlige og private organisationer. Mit netværk spænder over borgmestre, kommunaldirektører og interesseorganisationer.
Men det handler ikke kun om kontorer og mødelokaler. Som formand for Røde Stjerne de seneste syv år har jeg kæmpet for bredden, rummeligheden og fællesskabet. Jeg bor i Roskilde med mine tre teenagesønner, og de er med til at motivere mig til at gøre en forskel.
Hvad er vigtigt for dig i arbejdet i bestyrelsen?
Jeg stiller op fordi jeg gerne vil bruge mine erfaringer fra forenings- og professionelt liv til at støtte foreninger og frivillige. Jeg kan trække på mine egne erfaringer som formand for en klub, der har hold for spillere i alle aldre, køn, Parasport for mennesker med handicap og et Ombold-hold for socialt udsatte.
Jeg vil arbejde for at lette byrden for bestyrelser og styrke foreningernes rolle som hjertet i vores lokalsamfund.
Jeg vil skabe bro mellem foreninger og kommuner, fremme dialog og samarbejde på tværs af sektorer. Inklusion og sociale rammer er min drivkraft. Alle fortjener en plads, uanset baggrund eller evner.
DGI har fire brand-værdier. Hvilken passer bedst på dig og hvorfor?
Jeg synes det er fire gode værdier, hvor samfundssind passer bedst på mig. Jeg brænder for at gøre en forskel og mener at idrætten kan være en platform for inklusion og fællesskab.
Jeg tror på den organiserede idræts betydning for at støtte og rumme alle, uanset baggrund og forudsætninger. Lad os sammen skabe en mere rummelig og støttende idrætsverden.
Baggrund
Jeg er 49 år og bor i Roskilde med min familie – min kone og vores to børn på 16 og 18 år.
Jeg har de seneste mange år arbejdet som leder inden for kundeservice og i montagevirksomheder. Som leder har jeg fokus på de værdier, som mennesker har og kan bidrage med i det daglige arbejde.
Jeg er uddannet civiløkonom med speciale i strategi, ledelse og projektledelse og har dertil en tømreruddannelse.
Jeg har siddet i Neptuns bestyrelse i 9 år. Det har været en tid, hvor klubben, i samarbejde med cheftræneren, har udviklet sig og øget medlemstallet betydeligt. I bestyrelsen har vi bl.a. startet et samarbejde med Svøm Danmark omkring fastholdelse at medlemmer. Desuden har vi valgt at favne de ukrainske flygtninge i Roskilde samt startet et samarbejde med Røde Kors. Det sociale arbejde er bl.a. med til at skabe stor glæde blandt instruktørerne.
Hvilke områder er vigtige for dig?
Jeg har gennem det sidste år været suppleant, hvilket har givet mig stor indsigt i DGI’s arbejde. Jeg ønsker at bidrage til, at endnu flere bliver aktive medlemmer af en forening, for det medvirker til fællesskab og gode sociale relationer.
Gennem involvering i bl.a. kommuneaftaler har jeg et ønske om, at de lokale foreninger styrker aktiveringen af ældre borgere. Foreningslivets sociale relationer giver nemlig stor værdi – også på længere sigt.
DGI har fire brandværdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken passer bedst på dig, og hvorfor?
Fire gode brand-værdier, som, efter min mening, hænger sammen og viser DGI fra den rigtige side af. For mig er ordet ’gejst’ det, der passer bedst på mig. Jeg har en enorm gejst og lyst til at udrette noget og være noget for andre. Jeg bruger også meget gejst på at opnå personlige resultater – fx gennemførelse af ultraløb og maraton.
At bidrage til at få flere danskere til at bevæge sig, giver mig en meningsfuldhed, intet andet kan overskygge.
Baggrund
Jeg er 50 år og bor i Hedehusene sammen med min mand. Sammen har vi 5 børn på mellem 21 og 30 år.
DGI er en bærende del af mit foreningsfællesskab og der er mange fantastiske muligheder, som jeg gerne vil være med til at videreudvikle. Mine kerneværdier er:
Som formand for DGI Floorball har jeg fået stor indsigt i DGI’s arbejde og kompleksitet.
Til daglig arbejder jeg hos Danske Handicaporganisationer. Her handler det om at udvise samfundssind og se det hele menneske.
Jeg er uddannet socialpædagog, og har også en akademisk uddannelse med fokus på at få det private og offentlige til at samarbejde.
I sommeren 2022 blev jeg headhuntet til en floorball-forening, hvor jeg er med til at styrke samarbejdet mellem 3 foreninger, bl.a. med fokus på de 17 verdensmål.
Hvorfor stiller du op til bestyrelsen? Hvilke områder er vigtige for dig?
Med positionen som bestyrelsesmedlem i DGI Midt- og Vestsjælland vil jeg bringe kompetencer fra begge mine uddannelser aktivt i spil.
I foreningslivet skal man kunne tænke nyt, give plads til forskellige livsfaser og diversitet; alle skal have mulighed for at dyrke idræt og være en del af fællesskabet, uanset hvor man kommer fra.
Ved at vælge mig, får I en ambassadør, der er der for de frivillige og som sætter mennesket i centrum.
DGI har fire brand-værdier: samfundssind, gejst, styrke og målrettethed. Hvilken passer bedst på dig og hvorfor?
Jeg har altid haft interesse i, hvordan foreninger styrker og optimerer arbejdet bedst muligt, så det er lettere at være frivillig – så ’styrke’ må være den brand-værdi, der passer bedst på mig.