Videoer skal være med til at tiltrække de unge til Aars Svømmeklub

I Aars Svømmeklub har de taget nye værktøjer i brug i jagten på at få flere unge ud på svømmeholdene. De har nemlig gjort brug af kommunikationshjælp fra DGI, og det har været en stor succes. Svaret: Video.

 

OBS: I bunden af denne artikel kan du se videoerne, der er blevet produceret til Aars Svømmeklub.

Corona-restriktionerne er endelig bag os, og foreningerne er klar til den helt store genstart. I Aars Svømmeklub har de brugt coronatiden til at lave en målrettet indsats, hvor de igennem video ønsker at tiltrække flere unge til deres forening. 

Formand i Aars Svømmeklub, Jimmy Sørensen, har over længere tid savnet flere unge i foreningen. På svømmeholdene er både børn og voksne pænt repræsenteret, men de unge i alderen 12-20 år halter efter. Så da en mail tikkede ind i slutningen af 2020 omkring muligheden for kommunikationshjælp fra DGI, slog de til, i håbet om at skabe mere synlighed over for de unge.

Efter en indledende snak med DGI Nordjyllands kommunikationskonsulent, fandt de frem til at de skulle anvende kommunikationshjælpen til videoproduktion – for at prøve at tiltrække de unges opmærksomhed på nye måder og i højere grad kommunikere fra ung til ung. Aftalen lød på at starte med én video for deres vandpolohold - som kommunikationsmedarbejderen i DGI Nordjylland skulle producere og redigere.

På sociale medier får videocontent i gennemsnit 1200% flere delinger end billede- og tekst indhold tilsammen.

Nemt, effektivt og professionelt

I svømmeklubben, vidste de ikke helt, hvad de gik ind til ved at takke ja til kommunikationshjælp. Men da de først var i gang stod det klart, at de var ved at få den professionelle hjælp, som de havde brug for.

"Det var nemt, effektivt og professionelt - og resultatet med videoerne er også over al forventning," siger Jimmy Sørensen, formand i Aars Svømmeklub.

Hvad har Aars Svømmeklub fået hjælp til?

Aars Svømmeklub har fået hjælp til at producere fire videoer:

  • Video om Vandpolo-holdet
  • Video om Udspring-holdet
  • Video om Teen-holdet
  • Video om livrednings-holdet
  • Generel video for hele foreningen

Det er DGI Nordjyllands kommunikationskonsulent, der i samarbejde med foreningen, har udarbejdet og produceret videoerne. 

Vis mere Vis mindre

Den første video lavet til deres vandpolo-hold modtog da også store roser fra medlemmerne for dets professionelle udtryk og tydelige budskab målrettet de unge. En positiv respons som formand Jimmy Sørensen håber vil udmønte sig i flere unge fordelt på svømmeholdene i Aars Svømmeklub.

Mod på mere i fremtiden

Efter et positivt første bekendtskab med kommunikationshjælp og de positive tilbagemeldinger, bookede Aars Svømmeklub yderligere kommunikationshjælp til videoproduktion til flere af deres andre svømmehold. Blandt andet deres teen-hold og udspring-hold. Sammenlagt 4 videoer. 

7 grunde til at bruge videomarkedsføring

#1 Video springer i øjnene og giver dig mere opmærksomhed. Folk husker 80% af det, de ser, men kun 20% af det, de læser.

#2 Video taler til dine sanser og følelser på en måde, som tekst ikke formår. Ved video bruger du nemlig både billeder og lyd samtidig.

#3 Video øger engagementet i din målgruppe. Videocontent får i gennemsnit 1200% flere delinger end billede- og tekstindhold tilsammen på sociale medier.

#4 Video giver dig den nødvendige information hurtigere og nemmere. 

#5 Video øger forståelsen for din forening og jeres hold.

#6 Video giver et mere personligt og relaterbart indtryk af din forening og skaber derved tillid og tryghed i din målgruppe

#7 Video er universelt content – det er et sprog, alle kan forstå

Vis mere Vis mindre

Og hvis man spørger formand Jimmy Sørensen er han også meget fortrøstningsfuld i forhold til de nye bookede timer af kommunikationshjælp:

”Jeg tror på, at de professionelle videoer bidrager til mere synlighed for foreningen hos de unge, og at det samtidig giver os værktøjer, der dygtiggører os i at kommunikere mere skarpt og præcist til vores ønskede målgruppe”.

I fremtiden håber Aars Svømmeklub på at se flere unge ansigter fordelt ud over deres svømmehold. Og lige præcis kommunikationshjælp, er en indsats, som passer overens med foreningens egen selvopfattelse: En forening med fokus på nytænkning, i deres ønske om at kunne tilbyde så mange svømmeaktiviteter til så mange som muligt.