E-mail: kaspermolgaard@hotmail.com
Fortæl kort om dig selv
Jeg er 41 år gammel, og bor i Egå med min familie. Stine, som er HR konsulent ved Aarhus Kommune, og vores 2 drenge på 5 og 7 år. Til dagligt er jeg leder ved SEGES Innovation, hvor jeg har ledelse af en række teams om beskæftiger sig med at skabe bæredygtige løsninger til fremtidens landbrug.
Hvad er din foreningsbaggrund?
Jeg er opvokset ved Hadbjerg, som er et lokalsamfund præget af en stærk foreningstradition. Så udover idrætsaktiviteterne, så var ØHG dengang også et samlingssted for samvær, på tværs af aldre, køn og baggrunde. Der voksede jeg op med bordtennis og fodbold, og senere som træner og ungt medlem af foreningens bestyrelse. Men den idræt jeg identificerer mig stærkest med, er basketball, hvor jeg har været engageret fra barn til nu, i alle afskygninger af det frivillige arbejde, og sideløbende også med forskellige opgaver i DGI Østjylland, DGI og i det internationale arbejde. Min egen ideologi omkring foreningslivet centrerer sig ikke alene om Basketball, men om det bagvedliggende som hele min foreningsopvækst har givet mig. Foreningen af et idrætsfællesskab, hvor udbyttet er livsglæde, bevægelsesglæde, læring og udvikling. Det er de overskrifter, som stadig er pejlemærker for mit forsatte frivillige engagement.
Hvad vil du særligt prioritere i bestyrelsesarbejdet?
Uanset idræt og foreningshverdag, så har vi et ansvar i bestyrelsen for at dyrke et samlet potentiale for at skabe bedst mulige vilkår for medlemsforeningerne. Jeg ved, at DGI Østjylland har enormt dedikerede og dygtige medarbejdere til at supportere os i foreningerne, og jeg ved, at vi som foreninger har brug for, at der tages fælles ejerskab for de potentialer, vi kan drive idræt og foreninger på. Lige netop det krydsfelt af foreningens- og idrættens udviklingspotentialer, og medarbejdernes indsigt deri, synes jeg er afgørende vigtigt for os at prioritere i bestyrelsen. Derfor vil jeg aktivt opsøge, at vi afspejler de foreninger vi repræsenterer, men at vi samtidigt også tør at lade os udfordre til at være nysgerrige og ambitiøse på fremtidens idrætsfællesskaber. I særlig grad skal vi tilsikre en strategisk retning, og at den overordnet ramme er på plads, så DGI Østjyllands medarbejdere og frivillige kan udleve foreningsrettede aktiviteter og udvikling, med størst mulig gavn.
Hvordan kan idrætsforeningerne udvikle sig i fremtiden?
Idrætsforeningerne kan udvikle sig ved at tilpasse sig samfundets udvikling og skabe innovative måder at tiltrække og fastholde medlemmer på. Det kan blandt andet ske ved at have et bredere udbud af aktiviteter, som appellerer til forskellige aldersgrupper og interesser.
Det er også vigtigt, at foreningerne har fokus på at skabe en inkluderende og mangfoldig kultur, hvor alle føler sig velkomne og kan udvikle sig. Det er ikke let for en forening at efterleve, for vi har som medlemmer eller forældre, ofte store krav og forhåbninger til foreningen. Foreningerne har altid været gode til at finde en mellemvej, men jeg er optaget af, at lokale foreninger finder "deres vej", så vi fokuseret udfylder en plads i det lokalsamfund, vi står i.
Et ikke stærkt nok dyrket potentiale er, at foreningerne i højere grad benytter sig af teknologi og digitale platforme for at nå ud flere i deres målgruppe. Digital fælleskaber skaber også idrætsfællesskaber udenfor den traditionelle foreningsaktivitet, hvilket vi skal tage læring fra, og lade foreningsidrætterne inspirere af. Det er dog ikke kun den de digitale muligheder der skal inspirere os, det skal forskellige livsfasers behov for idræt, bevægelse og fællesskab også. Vi skal turde at eksperimentere, og måle på kvalitet, frivillighed og fællesskab i aktivitetstilbud, som kan understøtte at endnu flere bliver aktive i forening.
GO! Fun, Together, Pro eller Fit?
Der er plads til det hele, og jeg oplever at flere foreninger kan rumme det hele. Go-begreberne skal give os refleksion på den kvalitet, og det fokus som vi gerne vil sætte os. Sætte en retning, både ned på holdet som træner, men også som forening og det ønske vi har om at være idrætsfællesskab.