Frivillige skal hyldes med pris

Frivillige over hele landet kan vinde prisen Fantastiske Frivillige. Prisen skal sætte fokus på og udbrede det frivillige arbejde i Danmark. Du kan allerede nu nominere en fantastisk frivillig fra din forening.

Kender du en frivillig, der fortjener at blive hyldet? Du kan allerede nu nominere ham eller hende til prisen Fantastiske Frivillige 2016.

”Frivillige yder en helt uvurderlig indsats. ”

Sådan siger Hanna Line Jakobsen, præsident i Røde Kors. Organisationen har sat prisen Fantastiske Frivillige 2016 på højkant, hvor alle kan nominere en frivillig, der giver noget ekstra til foreningen. Vinderen får 25.000 kr. til at fortsætte eller udbrede det frivillige arbejde.

”Deres betydning kan ikke understreges nok. Derfor glæder vi os til at anerkende og hylde de mange fantastiske frivillige landet over for deres store engagement, ” siger Hanna Line Jakobsen.

Nomineringen af frivillige er allerede i gang, og du kan nominere en frivillig frem til 1. november på fantastiskefrivillige.dk. Vinderen offentliggøres 30. november.

Vi håber, at vi modtager rigtig mange nomineringer fra hele landet, så den mangfoldige og store indsats som frivillige overalt yder, kommer frem i lyset.

Hanna Line Jakobsen, præsident i Røde Kors

Alle frivillige kan nomineres

Organisationerne bag prisen har et mål, om at få så mange nomineringer ind fra flest mulige steder i landet. Derfor understreger Røde Kors, at alle kan nomineres, uanset om du kender en frivillig i Skagen, Skælskør eller Skibby.

”Vi håber, at vi modtager rigtig mange nomineringer fra hele landet, så den mangfoldige og store indsats som frivillige overalt yder, kommer frem i lyset, ” siger Hanna Line Jakobsen.

Og ligesom geografi er underordnet, er det også alt slags frivillig arbejde, du kan nominere til prisen.

”Lige fra vågekonen og den arbejdsomme fodboldtræner til den engagerede mentor og frivillige ungdomsleder. De fortjener alle stor tak, ” siger Hanna Line Jakobsen.

Fantastiske Frivillige videreføres

Røde Kors er i år gået sammen med Coop, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse for give prisen til en frivillig.

Prisen Fantastiske Frivillige er ikke ny, da den sidste år blev lanceret af Samvirke. I år har organisationerne bag valgt at videreføre prisen sammen. Formålet er at sætte fokus på og øge interessen for det frivillige arbejde.

”Det er et privilegie og en fornøjelse at videreføre Samvirkes frivilligpris og endda i et samarbejde, der sikrer en bredere repræsentation af det frivillige Danmark. Vi håber, det både vil løfte prisen og anerkendelsen af de mange fantastiske frivillige, ” siger Hanna Line Jakobsen.