Et skulderklap til de frivillige

Løgstør Håndboldklub har lavet en trøje med indbygget skulderklap. Trøjen er til de frivillige, som returnerer anerkendelsen med masser af kampgejst

Arkivfoto: Med ordene "Fedt du er frivillig" på skulderen modtager de frivillige både ros fra foreningen og medlemmerne

I Løgstør Håndboldklub lader de den københavnske rapper Jokeren om at klappe sig selv på skulderen – her klapper de i stedet hinanden på skulderen og siger ”Fedt at du er frivillig”.

”Der er for lidt fokus på at påskønne de frivilliges arbejde – dét forsøger vi at gøre op med,” siger Benny Hansen, som er formand for Løgstør Håndboldklub.

Løgstør HK vinder DM-fidusen

Løgstør HK deltog i DGI's DM i Foreningsudvikling 2014-15 og vandt årets fiduspræmie. Fidusen tildeles den forening, som har skabt gode resultater i arbejdet med at involvere unge. 

Læs mere om Løgstør HK.

 

Derfor har håndboldklubben printet "fedt du er frivillig"-hånden på skulderen af en stak T-shirts. Trøjerne uddelte de til trænere og bestyrelsesmedlemmer, som blandt andet har haft dem på til kampe og arrangementer i foreningen. 

”Hånden på T-shirten har virket rigtig godt for os og har i sig selv givet masser af positiv omtale både i pressen og blandt foreningens medlemmer,” siger formanden.

Et motivations boost

Ifølge formanden har trøjerne bidraget til et bedre sammenhold i foreningen. Han mener, at det er klubbens egen opgave at vise de frivillige, at deres arbejde er værdsat.

”Vi anerkender de frivillige med hånden på skulderen, men med T-shirten bliver de også mere synlige, så andre kan give dem et klap på skulderen som tak,” siger Benny Hansen.

Vi anerkender de frivillige med hånden på skulderen, men de bliver også mere synlige, så andre kan sige dem tak

Benny Hansen, formand for Løgstør Håndboldklub

Udover at bidrage til den gode stemning, gør anerkendelsen også noget ved de frivilliges kampgejst.

”Vi har oplevet, at det har motiveret dem til at ville yde endnu mere for håndboldklubben,” siger Benny Hansen.

En investering i foreningens fremtid

Den større synliggørelse har gjort, at budskabet om hvad man bidrager med til klubben, spreder sig gennem de frivillige, fordi folk henvender sig til dem, der har T-shirten på.

”De frivillige er mere synlige med hånden på skulderen og det gør, at folk kommer hen til dem i hallen og spørger ind til arbejdet, og så pludselig får de selv lyst til at være med i fællesskabet,” siger formanden.

Læs også: Ja-indsats giver ledere flere opgaver.

I Løgstør har det bogstavelige skulderklap været en del af en samlet indsats for at tiltrække flere frivillige kræfter. Det har skabt resultater.

”Vi har fået flere frivillige ved at synliggøre det arbejde, som de frivillige laver, fordi folk er blevet inspireret til selv at ville bidrage til foreningen,” forklarer Benny Hansen.