Sådan bliver du god til at motivere andre

Lyt med, når vi besøger Tuse IF Fodbold og undersøger, hvordan de motiverer deres frivillige til blandt andet at vedligeholde byens idrætsanlæg. Det skal være hyggeligt, og der skal være mange om opgaverne, lyder det fra klubben.

Hvordan kan man skabe motivation hos andre til at give en hånd med i foreningen? Det kan du høre om i denne podcast, som er tredje afsnit i serien: Find ind til motivationen.

Tag med journalisterne Jonna Toft og Søren Prehn, når de sætter kurs mod Holbæk og besøger Tuse IF Fodbold. Klubben er vokset fra 500 til cirka 700 medlemmer, og de cirka 170 frivillige hjælper med alt fra at være holdledere, trænere og hjælpere til at vedligeholde byens idrætsanlæg.

Hør podcasten

Fælles motivation

Foreningen står for driften og vedligeholdelsen af det kommunale idrætsanlæg og får det beløb for indsatsen, som kommunen ellers skulle have brugt på opgaven. Krumtappen i dén opgave er Fredagsholdet, som du møder i podcasten: En gruppe ældre herrer med en upoleret omgangstone og stor teknisk snilde.

Vi er med, da Fredagsholdet ruller maskinerne ud og sørger for, at de fem græsbaner, to kunstgræsbaner, tennisbaner, petanquebaner, idrætslegeplads og meget mere ser pænt og velholdt ud.

Du kan også høre om, hvordan fodboldklubbens formand Klaus Larsen og medlem af ungdomsudvalget Rasmus Mortensen arbejder med at skabe motivation hos de mange frivillige.

Desuden giver Maja Holm, afdelingsleder og adfærdsdesigner i DGI, en række gode råd om, hvad man skal være opmærksom på, når man gerne vil motivere andre til at påtage sig en opgave.

Læs de 10 gode råd fra podcasten: Sådan bliver du god til at motivere andre.

Dette er tredje afsnit i serien: Find ind til motivationen. Serien er produceret af Jonna Toft og Søren Prehn, Periskop.

Hør andre podcasts om foreninger og frivillige på DGI Podcasts.

Vi kan kun vise dig indholdet her, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger