DGI Østjylland åbner op for indstillinger: Ny pris til ung ildsjæl

DGI Østjylland søger kandidater til priserne som Årets Forening 2020, Årets Ildsjæl 2020 og den nye pris, Årets Unge Ildsjæl 2020. Der er åben for indstillinger frem til 1. marts.

Odder Svømmeklub vandt prisen som Årets Forening 2019. Det er nu muligt at indstille foreninger og ildsjæle til tre priser i 2020. Foto: Kian Mejdal

26. marts er det igen tid til at kåre Årets Forening og Årets Ildsjæl i Østjylland, når DGI Østjylland afholder årsmøde. I år bliver de to kåringer suppleret med en tredje kåring, som sætter fokus på en helt særlig ildsjæl under 25 år.

Ny pris til Årets Unge Ildsjæl

I år har vi valgt at sætte ekstra fokus på børn og unge under 25 år. I slutningen af 2018 afsatte DGI på landsplan 70 millioner kroner over fem år til at forbedre børn og unges adgang til foreningslivet, og det vil vi gerne sætte fokus på til årsmødet i 2020. Derfor opretter vi en ny pris: Årets Unge Ildsjæl.

Årets Unge Ildsjæl går til en østjysk ildsjæl under 25 år, som lægger mange kræfter i foreningslivet. Prisen ligger tæt op af Årets Ildsjæl – det er kun aldersbegrænsningen, der er forskellen.

Årets Ildsjæl og Årets Unge Ildsjæl hylder de mange østjyske frivillige trænere, instruktører og ledere, der hver dag gør det muligt for østjyderne at dyrke idræt og motion i den lokale forening. Alle frivillige trænere, instruktører og ledere kan indstilles til priserne som Årets Ildsjæl 2020 og Årets Unge Ildsjæl 2020. Vinderne modtager hver et gavekort på 5.000 kr. til foreningen.

10.000 kr. til Årets Forening

Traditionen tro kårer vi også Årets Forening, som går til en østjysk forening, som har gjort sig særligt bemærket. Alle DGI Østjyllands medlemsforeninger kan indstilles til prisen som Årets Forening 2020. Vinderen modtager et gavekort på 10.000 kr. til at gøre foreningen en endnu mere attraktiv forening.

Sidste år løb Odder Svømmeklub med prisen som Årets Forening, mens Malene Tang Stærk fra Hadsten Håndbold blev kåret som Årets Ildsjæl.

Kriterier for valg af Årets Forening 2020

 • Foreningen er i særlig grad lykkedes med at få flere medlemmer
 • Foreningen har fokus på at anerkende, understøtte, styrke og udvikle foreningens frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle
 • Nytænkning og udvikling står højt på foreningens dagsorden – her tænkes aktivitetsmæssigt, facilitetsmæssigt og/eller organisatorisk
 • Foreningen er en stærk og aktiv spiller for og i lokalsamfundet

Kriterier for valg af Årets Ildsjæl 2020

 • Personen har ydet en særlig indsats i det daglige og/eller i forbindelse med et større arrangement
 • Personen har på anden vis ydet en ekstraordinær indsats til gavn for foreningslivet generelt og/eller en bestemt idræt i foreningen
 • Personen skal arbejde frivilligt og må ikke være ansat
 • Personen skal arbejde frivilligt i en af DGI Østjyllands medlemsforeninger

Kriterier for valg af Årets Unge Ildsjæl 2020

 • Personen har ydet en særlig indsats i det daglige og/eller i forbindelse med et større arrangement
 • Personen har på anden vis ydet en ekstraordinær indsats til gavn for foreningslivet generelt og/eller en bestemt idræt i foreningen
 • Personen skal arbejde frivilligt og må ikke være ansat
 • Personen skal arbejde frivilligt i en af DGI Østjyllands medlemsforeninger
 • Personen skal være under 25 år

Sådan indstiller du din forening eller ildsjæl

Indsend indstillingsskema pr. mail til oestjylland@dgi.dk, så DGI Østjylland har den i hænde senest 1. marts 2020. Mærk mailen ’Årets Forening 2020’, ’Årets Ildsjæl 2020’ eller ’Årets Unge Ildsjæl 2020’.

Kåringen af Årets Forening 2020, Årets Ildsjæl 2020 og Årets Unge Ildsjæl 2020 sker i forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde, som finder sted torsdag den 26. marts fra kl. 18.45-22.00 i DGI-huset i Aarhus.