Odder Svømmeklub er Årets Forening 2019

Odder Svømmeklub er Årets Forening 2019 i DGI Østjylland. Med æren følger en check på 10.000 kr., som klubben skal bruge på at gøre det endnu mere attraktivt for nye og kommende medlemmer at svømme i klubben.

Odder Svømmeklub er Årets Forening 2019 i DGI Østjylland. Klubben vinder blandt andet, fordi der er fuld fart på udviklingen. Foto: Kian Mejdal

Da DGI Østjylland afholdte årsmøde torsdag den 28. marts i DGI-huset i Aarhus, blev der for 13. gang fundet en Årets Forening blandt landsdelsforeningens knap 700 medlemsforeninger.

Vinderen skulle findes blandt de 12 foreninger, der var blevet indstillet i en periode på halvanden måned fra midten af januar og frem til slutningen af februar. Både små og store foreninger blev indstillet på baggrund af den forskel, de gør i deres lokalområde.

DGI Østjylland kårer hvert år en Året Forening for at fremhæve den store betydning, som foreningerne har for at få flere østjyder til at være fysisk aktive og dyrke idræt. I år var det Odder Svømmeklub, der i år imponerede DGI Østjyllands prisudvalg mest.

Der er fuld fart på Odder Svømmeklub

Odder Svømmeklub er ikke bange for at afprøve nye idéer, og med deres energi og klare organisationsstruktur, hvor de i særlig grad har fokus på at udvikle og uddanne deres frivillige, skaber de succeserne.

”Klubben sikrer, at der bliver taget godt imod nye medlemmer, så de hurtigt føler sig som en integreret del af klubben, og aktiviteter, som de fleste af os kender fra landjorden, kan man dyrke i vand i Odder Svømmeklub, fx Aqua Fitness,” udtaler Anne Marie Aebeloe fra DGI Østjyllands prisudvalg.

Hun roser også klubben for at have etableret hold for børn med særlige behov, mens unge, der ikke har lyst til at svømme frem og tilbage på en normal svømmebane, kan gå til Aqua Challenge, så der også er et tilbud til dem.

”Og så strømmer børn, unge og voksne til havfruesvømning i klubben. Listen over deres initiativer og succeser er lang. Det er imponerende, og vi kan konstatere, at der er fuld fart på Odder Svømmeklub,” fortæller Anne Marie Aebeloe.

Det er hele klubben, der vinder prisen

Hos Odder Svømmeklub er de stolte over at vinde prisen.

"Vi nev os i armen over bare at være nomineret, så vi er selvfølgelig meget stolte over at vinde. Det er en kæmpe anerkendelse af arbejdet i klubben. Det er os alle, der alle vinder prisen – medlemmer, frivillige, ansatte, partnere og sponsorer,” udtaler Lars Rasmussen, formand.

De har allerede gjort sig lidt strøtanker om, hvad den medfølgende check på 10.000 kr. kan bruges på.

”Det kunne være nytænkning af nye holdtyper, uddannelse af personale eller til at fastholde af medlemmerne på vores You Turn-hold. Vi forsøger altid at tænke i udvikling, så vi skal nok finde noget at bruge pengene på,” fortæller Brian Holst Jensen, bestyrelsesmedlem.

Kriterier for at blive indstillet til Årets Forening 2019

  • Foreningen er i særlig grad lykkedes med at få flere medlemmer
  • Foreningen har fokus på at anerkende, understøtte, styrke og udvikle foreningens frivillige ledere, trænere, instruktører og ildsjæle
  • Nytænkning og udvikling står højt på foreningens dagsorden – her tænkes aktivitetsmæssigt, facilitetsmæssigt og/eller organisatorisk
  • Foreningen er en stærk og aktiv spiller for og i lokalsamfundet