Drop de gamle foreningsdogmer

Mo's Friends har givet foreningskulturen en overhaling og smidt bødekasser og kontingenter på porten. Lad dig inspirere af deres 8 gode råd til, hvordan I gør det nemt at træne hos jer.

I behøver ikke starte helt forfra! Men tænk, hvis en enkelt lille ændring eller to kunne åbne jeres forening op for nogen, som ellers ikke var kommet? 

Løbeklubben Mo's Friends i Aarhus har bevaret foreningenånden samtidig med at de har revurderet de regler og dogmer, som ellers præger mange foreninger.    

"Vores succeskriterie er, at folk møder op. Ikke hvornår eller om de er klædt om. Nogen har slet ikke nogen løbesko, når de kommer første gang, så der starter vi med at finde et par i kassen," siger Esben Kornum, som er formand og instruktør i Mo's.

Færre regler og mere fællesskab

I Foreningsdanmark taler man om dem, som har fået en foreningsopdragelse og dem, som ikke har. Mo’s Friends består primært af medlemmer, som tilhører sidstnævnte.

Derfor har klubben gjort op med en række traditionelle foreningsdogmer. Der er for eksempel intet kontingent, så træningen er gratis for alle. Bestyrelsen må træffe beslutninger over mail, mødetidspunkter er fleksible og en bødekasse ville aldrig komme på tale.

Selvom Esben Kornum hver mandag skriver på klubbens facebookside, at ”vi ses klokken 17,” ved både han og løberne, at de ikke går i gang, før den store viser har taget et skarpt knæk til højre.

"Holdet er i den grad afhængig af vores facebookside. Jeg ved, at jeg skal lave et opslag på træningsdagen, hvor jeg skriver klokkeslæt og mødested. Også selvom det er det samme hver eneste mandag, det ændrer sig ikke, men det er nødvendigt for lige præcis vores løbere. Ellers kommer de ikke," siger Esben Kornum.