Anne Eggebrecht er Årets Ildsjæl 2018

Årets Ildsjæl 2018 i DGI Østjylland er 29-årige Anne Eggebrecht fra Skateboard-skolen Aarhus og Skateducate. Med æren følger en check på 5.000 kr., som hun skal bruge på at gøre det mere attraktivt at skate i hendes foreninger.

Anne Eggebrecht mener, at prisen som Årets Ildsjæl 2018 i DGI Østjylland også er en anerkendelse af gadeidrætten. Foto: Amalie Bugge

I forbindelse med DGI Østjyllands årsmøde, der blev afholdt onsdag den 21. marts i DGI-huset i Aarhus, skulle der første gang udnævnes en Årets Ildsjæl blandt de mange tusind østjyske frivillige, der hver dag får foreningslivet til at køre rundt.

Det har hele februar været muligt for de østjyske foreninger at indstille trænere, instruktører, ledere og andre frivillige, der lige yder den ekstra indsats, som fortjener en anerkendelse ud over det sædvanlige.

Alle indstillingerne er landet hos DGI Østjylland Udvikling, som i et tæt og meget imponerende felt af frivillige fra alverdens forskellige aktiviteter valgte den aarhusianske skaterpige, Anne Eggebrecht, formand hos både Skateboardskolen Aarhus og Skateducate.

Anne Eggebrecht har skubbet til gadeidræts- og skateboardkulturen

DGI Østjylland Udvikling har haft fokus på at vælge en vinder med solidt afsæt i foreningslivet – DGI’s fundament – fokus på bevægelsesglæde og som virkelig brænder for den sag, vedkommende arbejder på. Det gør Anne Eggebrecht til fulde.

”Anne er en sand ildsjæl, der brænder for at skabe fællesskab og bevægelsesglæde hos en gruppe mennesker, som måske ikke rummes eller kan finde sig selv i de traditionelle idrætter. Især har hun fokus på piger og pigefællesskaber – en gruppe vi jo ind i mellem har lidt svær ved at holde på i de traditionelle idrætter, når de når en vis alder,” udtaler Anne Marie Aebeloe, udvalgsmedlem hos DGI Østjylland Udvikling.

Hun påpeger yderligere, at Anne Eggebrecht har været med til at skubbe til den eksisterende gadeidrætskultur – især skateboard – ved at tage initiativ til såvel Skateboardskolen Aarhus, som især har fokus på begyndere, og Skateducate, som er et fællesskab kun for piger.

”Anne er en dedikeret person, der ønsker at gøre en forskel og sætte aktiviteter i gang for nye målgrupper. Dermed er hun med til at skubbe til målet om at få flere danskere til at bevæge sig. Det ønsker vi at anerkende hende for,” fortæller Anne Marie Aebeloe.

Prisen er også en anerkendelse af, at DGI har lagt mærke til gadeidrætten

Anne Eggebrecht er naturligvis stolt over kåringen.

”Det er da dejligt med anerkendelsen, og at der er nogen, der har lagt mærke til mit arbejde. Det gør mig rigtig glad, og jeg synes også, at det er en anerkendelse af, at DGI har lagt mærke til gadeidrætten. Det er fedt,” udtaler Anne Eggebrecht.

Hun glæder sig til, at de medfølgende penge kan komme ud at arbejde i hendes foreninger.

”Begge foreninger laver en masse events, hvor vi godt kan bruge lidt tilskud. I Skateducate har vi en årlig sommercamp for piger, som på den måde bliver introduceret til skatermiljøet, og hos Skateboardskolen Aarhus har vi planlagt en roadtrip, hvor vi skal besøge forskellige skateparker og -spots. De skal nok blive brugt,” fortæller Anne Eggebrecht.

Kriterier for at blive indstillet til Årets Ildsjæl 2018

  • Personen har ydet en særlig indsats i det daglige og/eller i forbindelse med et større arrangement
  • Personen har på anden vis ydet en ekstraordinær indsats til gavn for foreningslivet generelt og/eller en bestemt idræt i foreningen
  • Personen skal arbejde frivilligt og må ikke være ansat
  • Personen skal arbejde frivilligt i en af DGI Østjyllands medlemsforeninger