DGI Østjyllands årsmøde 2022

’Frivillighed’ var i fokus på årsmødet i DGI Østjylland. Her tog østjyske foreningsfolk pulsen på idrætslivet, drøftede fremtidens foreningsarbejde og hyldede hinanden med tre eftertragtede priser.

Torben Märcher, bestyrelsesformand, bød de mange foreningsfolk på tværs af Østjylland velkommen

Onsdag aften d. 27. april summede det af liv i DGI Huset Aarhus. Foreningsfolk fra hele Østjylland fyldte lokalet med historier om frivillighed, fællesskab og foreningsidræt på DGI Østjyllands årsmøde. Her introducerede formand Torben Märcher på vegne af bestyrelsen en målrettet 2025-ambition, der vil engagere flere foreningsmedlemmer, frivillige og idrætsaktive i det østjyske idrætsliv.

”Vi er allerede godt i gang, og vi har tid til at lykkes i et endnu større omfang. Vi fortsætter det stærke samarbejde med foreningerne, kommuner og øvrige samarbejdspartnere. Vi fortsætter med at have ’gang i sagerne og sang i gaderne’,” sagde Torben Märcher, bestyrelsesformand i DGI Østjylland, om visionen.

De mange fremmødte deltog desuden i en workshop, der satte fokus på både udfordringer og succesoplevelser i arbejdet med frivillighed. Et par coronaramte år har sat nye krav til det danske idrætsliv – men erfaringsudveksling og nytænkende indgangsvinkler gav de østjyske foreninger fornyet gejst til at fortsætte kampen for et rigere Foreningsdanmark.

Bestyrelse genvalgt

Valg af medlemmer til DGI Østjyllands bestyrelse var ét af nøglepunkterne på årsmødets dagsorden. Torben Märcher, der har haft formandsposten siden 2020, genopstillede og blev valgt for den kommende to-årige valgperiode.

Helen Óladóttir og Jeff Jørgensen havde ligeledes meddelt, at de ville genopstille som bestyrelsesmedlemmer. Også de kan se frem til at beholde deres plads om bestyrelsesbordet, når der skal træffes bæredygtige beslutninger om det østjyske foreningsliv.

Foreningslivet hyldet med tre priser

Spændingen bredte sig ved bordene, da aftenens program kulminerede i den østjyske prisoverrækkelse. I ugerne op til årsmødet havde hele Østjyllands idrætsliv indstillet foreninger og personer, som har sat et ekstraordinært aftryk på det lokale idrætsliv. Klapsalverne rungede, da prismodtagerne for Årets Frivillig, Årets Unge Ildsjæl og Årets forening sejrsstolt bevægede sig op på scenen.

Årets Frivillig 2022 er Mette Bro Lindblad

Mette Bro Lindblad fra Rønde blev den velfortjente modtager af prisen som Årets Frivillig. I mere end et årti har Mette stået i spidsen for Thorsager Rønde IF Fitness, som har tredoblet sin størrelse under hendes tid med formandsposten. I indstillingen fremhæves hendes proaktive væsen og evne til at skabe stærke relationer til foreningens frivillige og medlemmer såvel som lokale samarbejdspartnere. ”TRIF er blomstret under Mette,” fastslås det i indstillingen.

Mette Bro Lindblad modtog prisen som Årets Frivillig 2022 i Østjylland

DGI Østjyllands bestyrelse, som i samråd har udpeget prismodtagerne, lagde særligt vægt på Mettes rolle som ’supermagnet’. Unge, seniorer, småbørnsforældre, frivillige, instruktører – Mette tiltrækker dem alle. Bestyrelsen anerkender hende særligt for at få enderne til at mødes og tingene til at ske. Altid med samarbejde, anerkendelse og kommunikation som nøgleord.

Årets Unge Ildsjæl 2022 er Sarah Rahbek Schouby

Titlen som Årets Unge Ildsjæl fik 23-årige Sarah Rahbek Schouby for sit overbevisende arbejde i Gymnastik Odder som en af de bærende kræfter bag det nyoprettede All Stars-hold. Sarah har formået at samle omkring 70 unge mennesker fra 16 år og opefter – en aldersgruppe som er nær umulig at få fingrene i som gymnastikforening. Sarah er generelt altid klar til at give en hjælpende hånd og bidrage med sit unge perspektiv på foreningsarbejdet, lyder det i indstillingen.

Sarah Rahbek Schouby modtog prisen som Årets Unge Ildsjæl 2022 i Østjylland

I udvælgelsen af Årets Unge Ildsjæl 2022 fremhævede bestyrelsen Sarahs smittende ’Det skal vi nok klare’-attitude. Hun roses for sit ihærdige arbejde, der tilmed modtog stor opmærksomhed fra kommunen med borgmesteren i spidsen. Sarah har på beundringsværdig vis knækket koden til, hvordan man blandt unge mennesker lykkes med at skabe sammenhold på og uden for banen.

Årets Forening 2022 er Favrskov Taekwondo Klub

Favrskov Taekwondo Klub i Hadsten kunne gå hjem med prisen som Årets Forening i Østjylland. Klubben er for nylig flyttet i nye lokaler i Hadsten, og dét har sat turbo på både medlemsvækst og visioner om kontinuerlig udvikling. Hver dag mødes børn, unge og voksne i et inkluderende miljø, hvor fællesskab er i højsædet. Fagligheden kan der ej heller sættes en finger på. Et nyoprettet strategiudvalg og løbende seminarer sikrer, at de altid leverer tiptop og spændende træning.

Favrskov Taekwondo Klub modtog prisen som Årets Forening 2022 i Østjylland

Bestyrelsens valg af Favrskov Taekwondo Klub som prismodtager skyldtes de mange tiltag for at få flere med i fællesskabet. Klubben bygger ikke bare bro på tværs af hold, men også på tværs af byens idrætsliv. Håndboldklubbens U13-piger har for eksempel lagt vejen forbi til en ordentlig omgang tæsk og teknik. Endelig fremhæver bestyrelsen klubbens indsats for at værne om instruktørernes udvikling og det sociale fællesskab.