Fra badminton til senioridræt: Ny aktivitetsklub tilbyder idræt for seniorer i Rønde

Da alderen begyndte at trykke, sadlede Annalise Laursen og flere andre fra badmintonklubben i Rønde om. Nu går de til senioridræt.

Curling, skumtennis, petanque og bowls er blandt de fire idrætter i seniorklubben - Arkivfoto Foto: Morten la Cour Dragheim

Hvad gør du, når alderen begynder at trykke, fysikken mærker sine begrænsninger og du ikke længere har hverken energi eller overskud til at fortsætte i den idræt, som du måske har dyrket det meste af livet?

For mange er svaret helt at stoppe med at dyrke idræt. For Annalise Laursen og flere andre medlemmer på Røndes senior-badmintonhold var løsningen dog at sadle om, og i stedet finde nye idrætter og aktiviteter, hvor de stadig kan være med.

Behov for alternative idrætter til ældre

Annalise Laursen, der de seneste mange år har været formand for Rønde Badmintonklubs seniorhold, stod med et problem. Holdets medlemmer, der alle er pensionister, begyndte at blive udfordret på fysikken. Mange følte ikke længere, at de havde hverken energien eller overskuddet til at løbe, hoppe og smashe til fjerbolden på badmintonbanen.

Egentligt ønskede ingen at stoppe med at dyrke idrætten. De nød alle både den motion samt det sociale, som klubben gav dem. Alligevel var de i fare for at miste begge.

”Vi lagde hovederne i blød for at finde en løsning. Da vi blev kontaktet af DGI Østjylland med tilbud om hjælp til at starte en klub op for senioridræt, var det hurtigt noget, vi blev enige om at give et skud,” fortæller Annalise Larsen, der nu også er formand for senioridrætsholdet.

Aktiviteter for alle energiniveauer

De første tre gange mødte mellem 20 og 30 seniorer op. Her fik de mulighed for at være med på flere små idrætsaktiviteter, som DGI Østjylland var med til at arrangere. Herefter kom aktiviteterne til afstemning, hvor de fremmødte fik mulighed for at stemme om, hvilke af aktiviteterne som aktivitetsklubben skulle tilbyde fremover:

”Det er vigtigt for os, at der er aktiviteter som alle finder sjove, og som alle kan være med til. De fleste kan uden besvær være med til aktiviteter som petanque, bowls og curling. For de mere energiske og rørige, har vi et tilbud om skumtennis, ligesom at badmintonholdet stadig kører som normalt hver mandag,” fortæller Annalise Laursen.

Fællesskabet prioriteres

Trods de stærke forbindelser til badmintonklubben, hvor mange af deltagerne kommer fra, er det dog ikke kun en klub for tidligere badmintonspillere, slår Annalise Laursen fast. Alle er velkommen, fortæller hun – også de som ikke tidligere har dyrket idræt i en forening:

”De fleste er lokale, men enkelte kommer også udenbys fra. Efter aktiviteterne slutter vi gerne af med en kop kaffe, hvor vi sætter os ned og snakker om løst og fast. På denne måde lærer vi også nye at kende.”

”De fleste sætter pris på at komme sammen med andre, og så er det bare at invitere en ven eller din bedre halvdel med. Hvis ikke, er du også mere end velkommen til at møde op alene. Så skal vi nok tage godt imod dig.”