Skolesamarbejde lokker nye spillere til Ebeltoft Tennisklub

Klar-parat-tennisstart får skolebørn ud på tennisbanen til en sjov og anderledes idrætstime. Fire gange har den lokale skole lagt vejen forbi Ebeltoft Tennisklub, og dét kan mærkes på interessen for børnehold.

I Ebeltoft samarbejder tennisklubben og skolen tæt sammen, og det har givet mange nye ansigter på grusbanen.

”Under corona oplevede vi en strømning af børnefamilier til byen. Dem vil vi gerne tiltrække, men allerhelst de små børn, som vi generelt har svært ved at få fingrene i. Derfor gav Klar-parat-tennisstart supergod mening for os,” fortæller Marianne Gudmann, bestyrelsesformand, Ebeltoft Tennisklub.

De gule bolde fløj over nettet, da Ebeltoft Tennisklub satte ketsjeren på skoleskemaet blandt børn i 1. og 2. klasse. Fire timers spil og sjov har efterfølgende fået fem nye spillere på banen og øget interessen for prøvetræning. Nu sætter Ebeltoft Tennisklub alle sejl ind for at fastholde børnenes nyopdagede tennisglæde.

Tennis er også en børnesport

Glem alt om det rigtige greb og rette slag. Da skolebørnene indtog tennisbanen, var det en legende tilgang til sporten, der var på programmet. Med stafetter, lege og kroppens ABC gav juniortræner Simon Dinesen en let introduktion til ketsjersporten og fik nysgerrigheden til at spire.

”Tennis er en god børnesport, fordi man sagtens kan ’lege tennis’. At gå til tennis som barn betyder ikke, at man skal spille kamp hele tiden. Der skal være plads til at opleve succesen ved at slå bolden over nettet. De skal have det sjovt, så de har lyst til at komme igen,” fortæller Marianne Gudman.

Mens begejstringen i børnene ikke var til at tage fejl af, bredte smilene sig også blandt idrætslærerne. Skolen ser stor, gensidig gevinst i at bytte gymnastiksalen ud med frisk luft og nye aktiviteter.

Klar-parat-tennisstart skaber muligheder

Når klokken siden har ringet ind til idræt i 1. og 2. klasse, er der straks blevet spurgt, om de gule bolde skal frem. Det står soleklart, at Ebeltoft Tennisklub er lykkes med at plante et frø i en målgruppe, som indtil nu har fyldt mindst i klubbens medlemsskare.

Jeg synes bestemt, at andre foreninger skal prøve Klar-parat-tennisstart. Et godt råd er at overveje, hvilken aldersgruppe man vil tiltrække, og hvordan man bagefter vil gribe de interesserede

Marianne Gudmann

I Ebeltoft Tennisklub står Simon Dinesen, juniortræner, klar til at byde nye børn velkommen. Klubben skruer op for banesjov og leg, så de med tiden kan få et fastklistret greb om ketsjeren. Nysgerrige forældre, der henter og bringer, bliver også prikket på skulderen med en invitation om at tage del i fællesskabet.