Nye foreningshold til børn og unge, der kæmper med vægten

Jump4Fun-hold i fem storkøbenhavnske kommuner tilbyder lukkede foreningshold til børn og unge med overvægtproblematikker – flere hold er for familien.

Jump4Fun er lukkede foreningshold målrettet børn og unge i alderen 6-12 år – og nogle gange deres forældre – der kæmper med overvægt.

DGI samarbejder med flere kommuner og foreninger om at tilbyde lukkede hold, hvor der bliver taget højde for børn og unge, der kæmper med vægten, og hvor der er fokus på fællesskab, opbakning og sammenhold.

I Storkøbenhavn er der Jump4Fun-hold i hhv. København, Ballerup, Frederiksberg, Hvidovre og Dragør.

I år er der flere nye hold på programmet, blandt andet leg med foreningen Familieidræt og Ju-Jutsu på Frederiksberg. Og så har to foreninger i Ballerup også pladser på nye hold, herunder svømning og gymnastik!

En national evaluering af Jump4Fun-holdene viser, at børnene på holdene oplever større trivsel, de bliver gladere og får nye venner igennem foreningsholdet.

Coronakrisen påvirkede børn og unges trivsel og sundhed

Foreningslivets opstart efter sommerferien er for første gang i tre år upåvirket af coronarestriktioner, og mange børn glæder sig til at komme tilbage i idrætshallen, svømmehallen eller på fodboldbanen.

Men coronakrisen har også sat sine spor, og mange børn er ikke kommet tilbage i foreningslivet efter nedlukningerne. En undersøgelse fra SDU viste tilbage i foråret 2021 – et år efter den første nedlukning – at hele 81,4% af børn alderen 6-16 år havde færre foreningsrelaterede idrætsaktiviteter sammenlignet med før nedlukningen.

Samtidig viser undersøgelsen fra SDU, at hvert fjerde barn i aldersgruppen tog på i vægt inden for det første år. I København testede SDU en 8. klasse, der viste sig at have taget 7,8 kg på i gennemsnit og generelt havde fået et højere blodtryk.

Har dit barn brug for hjælp til at komme i gang igen?

Se listen over de forskellige Jump4Fun-hold på DGI’s hjemmeside

Kontakt evt. Charlotte Bruus Dalsgaard, konsulent hos DGI Storkøbenhavn og projektleder for Jump4fun, på 20 16 93 78 eller cbd@dgi.dk.