Flere piger og kvinder i idrætsforeninger

Et stigende antal piger og unge kvinder stopper til foreningsidræt. Samtidig oplever flere piger mistrivsel i ungdomsårene. DGI Storkøbenhavn arbejder for, at flere piger og unge kvinder finder vej til idrætsfællesskabet og motiveres til at blive i foreningen.

Pigers idrætsdeltagelse falder, når de rammer teenageårene. Især foreningsidrætten bliver valgt fra til fordel for blandt andet løbeture og en tur i fitnesscentret. Det er især overgangen fra folkeskole til ungdomsuddannelse, der betyder ændringer i pigernes hverdag. 

Pigerne og de unge kvinder savner dog sammenholdet og de oplevelser idrætten giver, og foreningslivet har et stort potentiale for at skabe gode fællesskaber og kan være med til at gøre en forskel. I DGI Storkøbenhavn har vi særligt fokus på, hvordan vi kan motivere flere piger og kvinder til at vælge idrætsforeningen til, og hvordan vi skaber det gode idrætsmiljø, der giver lyst til at komme igen.

Har du konkrete planer om at starte aktiviteter for piger eller unge kvinder, vil du blive klogere på, hvordan man skaber gode fællesskaber, eller har du blot brug for lidt sparring omkring piger og kvinder i foreningsidrætten, så kontakt pigeteamet. Du kan også hente inspiration i vores proceshæfte til foreninger her